Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Λαχανοντολμάδες με κιμά και πλούσια κρέμα !!!



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ σήμερα, γιατί βρήκαμε ωραιο λεπτοφλουδο λαχανο και τους επιθυμήσαμε... 😊

1λαχανο μεγάλο αφράτο λεπτόφλουδο
Μισο κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμικτο με μοσχαρίσιο...
250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο..
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι γλασέ
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Άνηθο
Μπούκοβο γλυκό
Αλάτι πιπέρι
Λαδι


Βγάζουμε το περίβλημα του λουκάνικου και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. 

Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο λάχανο... (γίνεται πιο αφράτο)
Ζεματάμε το λάχανο και κάνουμε ντολμαδάκια.
Βαζουμε στη κατσαρόλα 2-3 φύλλα από το λάχανο +λάδι αλάτι πιπέρι και στρώνουμε τα ντολμαδάκια. Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο για βάρος και αφήνουμε να βράσουν.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ..
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι χτυπάμε έναν κρόκο με 1 κουταλιά κορν φλαουρ ή αλεύρι και το χυμό 2 λεμονιων. 

Σιγά σιγά ρίχνουμε όλο το ζουμάκι της κατσαρόλας και δένουμε τη σαλτσα μας στη φωτιά 2. 3. λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ