Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Μπισκοτάκια πεταλάκια !!!


 
Πεταλάκια

Τραγανά ,μυρωδάτα κουλουράκια -πεταλάκια που λιώνουν στο στόμα ,βουτηγμένα στην σοκολάτα και το φιστίκι Αιγίνης.


Παμε να τα κανουμε 👩‍🍳
3 αυγα
200 γρ.ζαχαρη αχνη
1/2 φλ.ηλιελαιο
2 βανηλιες
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 φακ.μπεικιν
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ
1 σοκολατα κουβερτουρα +τριμμένο φυστικι Αιγίνης η οτι εχετε
Χτυπαμε καλα τα αυγα με την αχνη να γινουν κρεμα προσθετουμε το λαδι και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.

Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.

Παιρνουμε μια μπαλιτσα σε μεγεθος ενος μανταρινου την πλαθουμε κορδόνι και δινουμε το σχημα πεταλο σας εχω φωτο στα σχολια.

Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αερα για 20 με 25 λεπτα.περιπου αναλογα με τον φουρνο.

Τα αφηνουμε να κρυωσουν.

Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι βουταμε τα πεταλακια στην σοκολατα μετα στο φιστικι.

Αφηνουμε να σταθεροποιηθουν και απολαμβανουμε .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Από Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.