Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Μυζήθρα στο τσακ μπαμ !!!



Μυζήθρα στο τσακ μπαμ !!!


1 γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο 

1 κιλό βάζουμε σε κατσαρόλα ανακατεύουμε να διαλυθεί η πέτσα και βάζουμε να βράσει ανακατεύουμε συνέχεια βράζουμε για 3-4 λεπτά προσοχή φουσκώνει σαν το γάλα.

Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας σε στραγγιστήρι διπλωμένη στα 2 καθαρή χωρίς μαλακτικό η σε τσαντίλα διπλωμένη 2-3 φορές αδειάζουμε το βρασμένο γιαούρτι αφήνουμε να στραγγίσει τυλίγουμε σαν πουγκί και πιέζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.
Αν το γιαούρτι δεν είναι ξινό προσθέτουμε μισό κ γλ αλάτι.
Το δικό μου ήταν 800 γρ περίπου και βγήκε 150 γρ μυζήθρα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Πετρινα Μπαρδανη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ