.
Ούτε ..... 5, ουτε 10 φύλλα...35 ανοιξα σημερα το απόγευμα για τον μπακλαβά (40 λεει η μητερα μου θελει ο καλος μπακλαβας)
Ειναι μπελαλιδικη διαδικασία, αλλα, το αποτελεσμα μας δικαιώνει!!.
Για το φυλλο
Σε μια λεκανη ριχνω 2 αυγά 1κ.τσαγ. γιαουρτι, 1κ.τσ.λαδι, 1 κουταλια ξυδι, λιγο αλατι, μιση κουπα νερο και ενα μπεικιν.
Τα ανακατευω ριχνω 800γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις και ζυμωνω. Χωριζω σε 35 μπαλακια σαν καρυδι.
Αφηνω 15 λεπτα.
Για τη γεμιση:
700 γρμ καρυδι και αμυγδαλο χοντροαλεσμενα
200 γρ. σουσαμι καβουρδισμενο.
3 κ. Σ. φρυγανια
3κ.σ. ζαχαρη
Κανελα γαρυφαλο μοσχοκαρυδο και 2 βανιλιες.
Ανοιγουμε μαζι 5 φυλλαρακια σε ενα φυλλο και το βαζουμε στη βαση ενος λαδωμενου ταψιου...
Ανοιγουμε με νισεστε οχι με αλευρι...
Επαναλαμβανουμε αλλη μια φορά..
Μετα ανοιγουμε 2. - 2 τα φυλλα μας και τα στρωνουμε ενδιαμεσα ριχνουμε απο τη γεμιση.
Περιπου 8 στρωσεις με γεμιση.
Απο πανω οτι καναμε και στη βαση..
Οταν τελειωσουμε και κοψουμε το γλυκο μας ριχνουμε 2 κουπες σπορελαιο και 1βουτυρο.
Ψηνουμε σε χαμηλο φουρνο 180 β. Περιπου 2 ωρες...
ΣΙΡΟΠΙ
3κουπες ζαχαρη
2μιση κουπες νερο
2κ.σ.λεμονι.
Αφηνουμε 5 λεπτα να βρασει και οταν το κατεβασουμε ριχνουμε 3κ.σ.Μελι...
Σιροπιαζουμε καυτο το γλυκο κρυο το σιροπι...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!