ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
1.150 γραμμαρια αλευρι,
3 ποτηρια λαδι αναμικτο(ελαιολαδο καλο,σπορελαιο),
1ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
3 πορτοκαλια το ξυσμα και το χυμο τους,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου σοδα,
6 κουταλιες της σουπας κονιακ!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη το λαδι την ζαχαρη,το ξυσμα,το γαρυφαλο,την κανελα,και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το χυμο μεσα στο οποιο διαλυουμε την σοδα!
Ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το κονιακ και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος.ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ζυμωνουμε πολυ πολυ απαλα !
Δεν χρειαζεται πολυ ζυμωμα δεν θελουμε να αποβαλει την υγρασια της η ζυμη!
Οποτε προσοχη στο αλευρι!
Πλαθουμε και τοποθετουμε σε λαδοκολλα στο ταψι!
Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη μολις παρει βρασει το κατεβαζουμε και προσθετουμε 200 γραμμαρια μελι!
Σιροπιαζουμε ζεστα μελομακαρονα κρυο σιροπι!!!!!!!
Eκτέλση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!