Σήμερα έφτιαξα μπουρανί. Είναι Αρβανιτικη πίτα από το χωριό μου το Τυχερό Έβρου !!!
Έβαλα 2κουπες χλιαρό νερό,
αλάτι 1κσ,
λίγη μαγιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 900γρ.
Ζύμωσα και αφησα να ξεκουραστεί την ζύμη 1ωρα.
Για την γέμιση.
Ζεματισα 1κιλο σπανάκι.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι καλό ,ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, 3 με φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο δυασμο,αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι.
Τα τριγυρίζω και αφού κρυώσει, βάζω 3 αυγά κ 300γρ φέτα,τριμμένη.
Παίρνω 3/4της ζύμη κ ανοίγω ένα φύλλο σχετικά χοντρό.
Λαδώνω το ταψί κ το στρώνω στο ταψί.
Βάζω την γέμιση και την στρώνω να πάει παντού.
Ανοίγω κ το άλλο φύλλο που είναι πιο ψιλό από πάνω.
Το χαράζω (ξέχασα να αναφέρω ότι τα υγρά από την γέμιση τα κρατάω κ τα βάζω επάνω στο φύλλο κ αφού το απλώσω να πάει παντού.)χαράζω την πιτα στους 180βαθμούς Στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σοφία ΜουκαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ