Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Τσουρέκια με ίνες και σοκολάτα κουβερτούρα !!!!


 

Αφράτες τσουρεκάρες με ίνες και σοκολάτα κουβερτούρα,πρώτη δόση,γέμισε το σπίτι αρώματα,μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι,φρέσκο βούτυρο !!!!

Υλικά : 

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια,

150γρ.φρέσκο βούτυρο,

300 γρ.ζάχαρη,

3 αυγά,

240γρ.γάλα χλιαρό και 100γρ.για το μείγμα μαγιάς,

75 γρ. νωπή μαγιά(ή 30 γρ.ξηρή),

100γρ.αλεύρι για τσουρέκια,

1 κ.γ αλάτι,

1 πακέτο μαχλέπι τριμμένο,

100γρ.χυμός πορτοκάλι,

1 κ.γλ.μαστίχα τριμμένη,

ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

.


Εκτέλεση : 

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με 100 γρ. αλεύρι και 1 κ.σ. ζάχαρη αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για περίπου 30 λεπτά. 

Χτυπάμε τ'αυγά με τη ζάχαρη,προθέτουμε το μαχλέπι,τη μαστίχα,το ξύσμα,χυμό πορτοκαλιού,το χλιαρό γάλα,το αλεύρι και το μίγμα μαγιάς,το λιωμένο βούτυρο στο τέλος.

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με διπλώματα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 90 λεπτά.

.


Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδόνια και πλέξουμε τις κοτσίδες,τα αφήνουμε να φουσκώσουν κι άλλο για περίπου 30 λεπτά.

Αλείφουμε με κρόκο + λίγο νερό και βάζουμε αμύγδαλα φιλέ,σουσάμι,καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα(σκεπάζουμε με λαδόκολλα για να μη μας καούν).Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτο συνταγή από κ.Sophia Fatseas Οι Χρυσοχερες-ηδες