Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κέικ με μπανάνες και σταφίδες νηστίσιμο !!!


ΚΈΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΆΝΕΣ & ΣΤΑΦΊΔΕΣ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ !!

Πολύ νόστιμο!!!!

Την έκανα σε μεγάλη φόρμα 26 Νο...Δεν είχα μικρή εδώ...εσείς να το φτιάξετε σε Νο 20

Υλικά:

250 gr μπανάνες πολύ ώριμες (3 μέτριες ήταν)

125 ml ( ½ κούπα) ελαιόλαδο

225 gr (1 κούπα) καστανή ζάχαρη

125 ml ( ½ κούπα) χυμό πορτοκαλιού (ή γάλα, αν δεν νηστεύουμε)

260 gr (1 και ¾ κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 gr (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο

Προαιρετικά, 100 gr σταφίδες

Επί το έργον:

banana cake

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Στο multi ή στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες. 

Πατάμε 2-3 φορές το κουμπί, ως ότου ανακατευτούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν και αδειάζουμε σε φόρμα μικρού μεγέθους ( η δική μου είναι η κλασική μακρόστενη σιλικόνης με διαστάσεις 24Χ11 ) . Αυτό ήταν!


banana cake1

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. 

Ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες για ψήσιμο κέικ. 

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι. 

Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη αφού κρυώσει λίγο.

Εγώ έφτιαξα ΓΛΑΣΟ
250 ml νερό
30 γρ. κακάο
40 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Τα Βραζω σ'ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει..

Όχι να σφίξει πολύ...Και το απλώνω στο κέικ μου...απο πανω εβαλα λίγες σταφίδες...δε το κόβω αμέσως....Μετά από 3 ώρες το έκοψα εγώ!

Συνταγή από Sunday Lous εκτέλεση φωτό Από Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.