Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Σταφιδόψωμα !!!!



ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 αυγα,

100 γρ ζαχαρη,

200 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,

100 ml νερο χλιαρο,

50 γρ βουτυρο χλιαρο,

1 φακελακι ξερη μαγια,

μια πρεζα αλατι 

600- 650 γρ αλευρι,

100 γρ σταφιδες,

100 γρ ψιλοκομμενο καρυδι,

50 γρ βουτυρο μαλακο,

2 κροκους αραιωμενους με λιγο νερακι,

50 γρ σουσαμι!!!! ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα-ζαχαρη-αλατι ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το γαλα-νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Την μεταφερουμε στον παγκο μας και την κοβουμε σε 2 ισα κομματια!

Τα φτιαχνουμε μπαλες και τις σκεπαζουμε 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ανοιγουμε τις μπαλες σε δυο ισα τετραγωνα φυλλα παχος 1 εκ!

Το καθε φυλλο το κοβουμε ισες λωριδες παχος ισα με 4 δαχτυλα!

Καθε λωριδα την μιση ακρη τις την αλοιφουμε με βουτυρο μαλακο!

Βαζουμε πανω του σταφιδες καρυδι!!

Στην μεση τις λωριδας την κλεινουμε με τα δυο δαχτυλα!

Ρολαρουμε να κλεισει η γεμιση!

Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμ.προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!