ΤΗΓΑΝΙΆ ΜΕ ΡΙΖΌΤΟ !!!Η νοστιμιά της απίστευτη!!!!👌
Την έχω ξαναφτιάξει με πατάτες κι επειδή τους άρεσε πολύ..Αυτή τη φορά με ΡΙΖΌΤΟ
Υλικά
700gr χοιρινό κρέας από τη μεριά του λαιμού
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα
1σκελίδα σκόρδο
Θρούμπι αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
Χυμό περίπου από 2 λεμόνι
Λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Σε στεγνό τηγάνι βάζουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές αφού έχουμε βάλει τα μπαχαρικά το κρεμμύδι το σκόρδο κομμένο σε φετούλες κυδωνάτες και την ντοματούλα πάλι σε λεπτές φετούλες... Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά και ρίχνουμε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε καλά και όταν ψηθεί το κρέας σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια... Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
Για το ΡΙΖΌΤΟ με ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ
🍄 🍄🍄🍄
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρύζι καστανο για Ριζότο
150 γρ. μανιτάρια άσπρα
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1500 γρ νερό
1 κύβο λαχανικών
ελάχιστο αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Σ'ενα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, σωταρω το κρεμμύδι και τα κομμένα μανιτάρια μαζί με λίγο χοντρό αλάτι μέχρι να μαραθούν λίγο ρίχνω μέσα το ρύζι το ανακατεύω καλά και στη συνέχεια Ρίχνω λίγο λίγο το βρασμένο νερό με 1 κύβο λαχανικών που έχω βράσει και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
ανακατεύω και προσθέτω.. το νερό, αυτό μέχρι τον αναγραφόμενο χρόνο που θέλει το ρύζι. Στο τέλος βάζω το βούτυρο.
Το βάζω σε μια φόρμα μικρή και το τοποθετώ στη πιατέλα και γύρω γύρω προσθέτω τη τηγανιά!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Συνταγή από κ. Γωγώ Σαμίου εκτέλεση φωτό από κ. Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.