Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Σαρδέλίτσα στο φούρνο με φρέσκα αρωματικά βότανα !!!!


Σαρδέλιίσα στο φούρνο με φρέσκα αρωματικά βότανα !!!!

🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟
Ζουμερή και πεντανόστιμη!!!!

Υλικά
2 1/2 κιλά σαρδέλα μεγάλη
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναρακι φρέσκο δενδρολίβανο
4 κορυφουλες φρέσκια ρίγανη
1 κλωναρακι φρέσκο θυμάρι
3 κορυφουλες ματζουρανα
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι πιπέρι
1/2φλ λάδι

Εκτέλεση
Πλένω σχολαστικά τις σαρδέλες μου από τα λέπια.
Καθαρίζω από τα εντεράκια και τα κεφάλια και ξεπλένω καλά.
Ανοίγω στη μέση και αφαιρώ το κόκκαλο.
Κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και κάνω μία στρώση στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
Κρατάω και λίγα κρεμμύδια για να βάλω πάνω από τις σαρδέλες.
Στρώνω περιμετρικά τις σαρδέλες με την ουρίτσα προς το κέντρο του ταψιού.
Αλατοπιπερώνω καλά ψιλοκόβω τα μυρωδικά μου , εκτός από το δενδρολίβανο το οποίο βάζω ολόκληρο το κλωνάρι μέσα, τρίβω τις ντομάτες προσθέτω τα υπόλοιπα κρεμμύδια που κράτησα το σκόρδο και τελος προσθέτω το λαδάκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρω με λίγα επιπλέον φρεσκα μυρωδικά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ