Μελόπιτα η μελίτα.όπως και να την πεις είναι το ίδιο νόστιμη δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε !!!
Υλικά ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
30 γρ.βουτυρο
250 γρ.φυλλο κρούστας
ΥΛΙΚΆ ΜΊΓΜΑΤΟΣ
100 γρ.ηλιελαιο
2 αυγά
100 γιαούρτι στραγγιστο
100 ζαχαρουχο
1 κουταλιά μέλι
150 ανθρακούχο η σόδα
μια τσιμπια αλάτι
χυμό από μισό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα
1 βανίλια
ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΊ.
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ 26 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΣΑΝ ΒΕΝΤΆΛΙΑ .
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΈ ΖΕΣΤΌ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΎΣ ΚΕΛΣΊΟΥ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΓΙΑ ΠΕΡΊΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ.
ΣΙΡΟΠΙ
1,5 ΚΟΎΠΑ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΈΛΙ
ΦΛΟΎΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΈΛΑ ΞΥΛΑΚΙ ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ
βράζετε 3 λεπτά
Σιροπιαζετε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=f0fU9WY0D70