Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ζαχαρομπακλαβάς παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό !!!


 

ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ....!!!

Ενα τέλειο παραδοσιακό νηστίσιμο Παριανό γλύκισμα που φτιάχνετε στις χαρές και όχι μόνο!!!!

Ένας γρήγορος εναλλακτικός και πολύ νόστιμος μπακλαβάς γεμάτος αρώματα......!!!!!

Για ταψάκι 35*25
Αν θέλετε να γίνει πιο χοντρός σαν λουκουμάκι , μπορείτε να το φτιάξετε και σε μικρότερο ταψακι.

Υλικά

.



200 γρ αμύγδαλο άσπρο
200 γρ καρύδια
350 γρ μέλι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κόφτη κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο ( στη μύτη τού κουταλιού)
Ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
1/2 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κόντιτα (προαιρετικά) του πάει όμως πολύ
άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα.

Εκτέλεση
Καλύπτω το ταψακι μου με λαδόκολλα και πασπαλιζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Στο μουλτι ψιλοκόβω τα αμύγδαλα και το καρύδι ( αρκετά ψιλοκομμένα όχι όμως σκόνη) και ανακατεύω με το σιμιγδάλι μου τα μπαχαρικά το ξύσμα και το γλυκό πορτοκαλιου.
Σε μια κατσαρόλιτσα με χοντρό πάτο ρίχνω το μέλι μου και σε μέτρια φωτιά περιμένω να ρευστοποιηθει . Προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω μέχρι να δέσει το σιροπι περίπου 3-4 λεπτά.
Το σιροπακι μας θα κάνει χοντρές φουσκάλες. Προσθέτω τα υλικά μου με το σιμιγδάλι ,το αμύγδαλο ,το καρύδι,τα κανελογαρυφαλλα ,το ξύσμα και το φρούτο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας .
Ρίχνουμε το γλυκό στο ταψί καυτό απλώνουμε αρχικά με μια κουτάλα και πασπαλιζουμε με μπόλικη άχνη.
Πατάμε με το χέρι μας μέχρι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα. Αφήνουμε τουλάχιστον ένα βράδυ να κρυώσει καλά και να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια!!!!! Καλή επιτυχία!!!!!!

Μπορείτε να φυλάξετε σε κουτάκι καλά κλεισμένα για αρκετές μέρες!!!

Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!