Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ψωμί σπιτικό στην γάστρα !!!


ΤΟ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΌ ΨΩΜΊ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ!!!!!!

Εύκολο και νόστιμο!!!!
Ο καλύτερος συνδυασμός!!!! 😍

ΜΙΣΌ ΚΙΛΌ !!

ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΩΜΆΚΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΑΣ!!!
🥖Μας αρέσει πολύ!!!🥖

Ψωμί στην γάστρα!! Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο της Μυρτώς Αγγελου με τη διαφορά ότι εγώ έβαλα φρέσκια μαγιά.

500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι

Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.Το έφτιάξα σε φρατζόλα και το έψησα στους 250° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35' λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220° μετά με ανοικτό.
Το ψήσιμο σε αντιστάσεις.
Αυτό εξαρτάται από το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σας!!😍

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Εκτέλεση φωτό από κ.   Αναστασια Βλαχου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ