Γλυκό του κουταλιού καρότο🥕🥕
Υλικά
🥕
1 1/2 καρότα χοντρά
1 κιλό ζάχαρη
1 λιτρο νερό
2 βανίλιες άρωμα
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Μια φλούδα από πορτοκάλι
Φύλλα αμπαρορυζα
Πως φτιάχνουμε το γλυκό:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα τους.
Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστούνια .
.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό και τα σιγοβράζουμε για 30'.
Χύνουμε το νερό και στραγγίζουμε τα καρότα.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα την φλουδα και την αμπαρορυζα και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα καρότα και τα βράζουμε για 30' περίπου μέχρι να σφίξει το σιρόπι, αλλά χωρίς να δέσει.
Την επομένη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το γλυκό στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει κανονικά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Nancy Michalakou