Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια με αποξηραμένα φρούτα κ σταφίδες !!!



Αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξανθιές σταφίδες !!!


Προζύμι.
Γάλα χλιαρό - 100μλ
Νερό χλιαρό - 100μλ
Μαγιά ξηρή - 10γρ
Αλεύρι - 120γρ
Ζύμη :
Νερό χλιαρό - 100 γρ.
Ζάχαρη - 150-180γρ
Αλάτι - ενα κουταλάκι
Βανίλια - 1
2 αυγά
Αλεύρι - 630γρ
Βούτυρο - 100γρ
Κακουλέ και Μαχλεπι από μισό κουταλάκι το κάθε ένα.
( Εγω εβαλα και αποξηραμενα φρουτα και ξανθιες σταφιδες με το μάτι)
 Για το προζύμι:
Διαλύουμε σε ένα μπωλ την μαγιά  νερό γαλα προσθέτουμε  αλεύρι και  ανακατεύουμε  αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά σκεπασμένο.
Μόλις φουσκώσει το προζύμι μεταφέρουμε στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε  υπολοιπα υλικα εκτός αλεύρι και αρχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο!!
Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις και ζυμώνουμε για 2,3 λεπτά.
Σ' αυτή την φάση η ζύμη πρέπει να μαλακή και υγρή και να μην ξεκολλάει ιδιαίτερα από τα τοιχώματα!!

 


Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια σχετικά μεγάλη λεκάνη αφού την Λαδώνουμε και σκεπάζουμε για 2 ώρες περίπου  για να τριπλασιαστεί!!
οπως φουσκώσουν κανουμε μπαλακια κάθε μπαλάκι εγώ έκανα  115γρ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τσουρέκακια και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα.
Αλείφουμε με αυγό τα τσουρέκια και ρίχνουμε αμυγδαλο φιλέ και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά!!
(Με κάθε μπαλάκι 70γρ
 Βγαινουν 20 τσουρεκακια.)
 Εγω εκανα διπλη δοση με 115γρ μπαλάκι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Suzanna Suzanna-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ