Υπέροχο αφράτο και μυρωδάτο.... κέικ !!!
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΆΤΑ
🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🧁🧁🧁🧁🧁🧁🧁🧁🧁
Υλικά
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 + 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλα αβγά
2 φλ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρο μέρος του τρίφτη και καλά στιμμένη
1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα
1 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φαρινάπ (500γρ.)
1 πρέζα αλάτι
Για τη σως λευκής σοκολάτας:
1 φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας,
3 κ.σ. γάλα,
1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για πασπάλισμα,
λίγα κράνμπερις
.
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτω ένα ένα σταδιακά τα αβγά κι έπειτα το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στο στάδιο αυτό, ξεκινώ να ρίχνω εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού, ξεκινώντας από το αλεύρι (και το μπέικιν), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Σταματώ το μίξερ και με μια μαρίζ, ανακατεύω την κολοκύθα μέσα στο μείγμα μου και τέλος, τα κράνμπερις.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια φόρμα για κέικ, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, σε αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.
Βγάζω και ξεφορμάρω μετά από 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ, ετοιμάζω τη σως, βάζοντας το γάλα με τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να κάψει, όχι όμως να βράσει.
Προσθέτω τις σταγόνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν καλά.
Περιχύνω το κέικ και πασπαλίζω με λίγα κράνμπερις επιπλέον και με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Σε αυτό το κέικ δε μπορείς να αντισταθείς!
Καλή σας απόλαυση!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ