Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Καρυδόπιτα μελωμένη !!!


ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΩΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:::

6 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

και ανακατεμενα σε ενα μπολ( ενναμιση ποτηρι αλευρι,1 μπεικιν,

1 βανιλια,

2 κ.γ.κανελα.

1 κ.γ.γεματο γαρυφαλο),

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να φουσκωσουν να ασπρισουν να στεκεται το μείγμα!

Ριχνουμε το μείγμα αλευριου σε δυο δοσεις χτυπαμε 1 λεπτο !!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα στο μιγμα ανακατευουμε με μαριζ! Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε το πυρεξ η το ταψι μας (28 ν) ριχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο 3 ποτηρια ζαχαρη 2 ξυλακια κανελας,μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη ριχνουμε απορροφει και συνεχιζουμε!!! 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!