Αγαπημένο γλυκάκι πορτοκάλι!!!!
5 μεγάλα ακερωτα πορτοκάλια για γλυκό.
Τα πλένω πολύ καλά και τα καθαρίζω έξω με τον τρίφτη,τα κόβω σε 5 κομμάτια το κάθε πορτοκάλι,συνολο25 κομμάτια.
Τα πλένω πολύ καλά και τα κάνω ρολακια βάζω μια οδοντογλυφίδα στο καθένα να στερεωθεί.
Τα ζεματισω 4 φορές βράζοντας τα κάθε φορά από πέντε λεπτά,πετάω το νερό.τα αφήνω σε κρύο νερό για ένα τέταρτο τα στραγγίζω ένα ένα με το χέρι μου σφιχτά.
.
Βαζω να βράσει 6 νεροποτηρα ζαχαρη με πέντε νεροποτηρα νερό,μισό λεμόνι τον χυμό του δύο βανίλιας για πέντε με δέκα λεπτά και ρίχνω μέσα τα κομμάτια αφήνω να βράσουν.
Σβηνω τα αφήνω ένα βράδυ κρυώνουν και την άλλη ημέρα βάζω δύο κουταλιές γλυκόζη και δένω για λίγα λεπτακια.
(όταν τα ζεματίσω δοκιμάζω λίγο εάν έχουν ξεπικρισει,και στο πρώτο ζεματισμα βάζω μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού μέσα στο νερό)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Boula Mpeza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ