Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Μπαμπαδάκια!!!


Μπαμπαδάκια!!!


2 Κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
1/4 κούπα ζάχαρη
1 1/2 φακ μαγιά ξερή
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
1/4 βιτάμ λιωμένο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
Γαρνίρισμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Σιρόπι
2 κουπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Χυμός απο 1/2 λεμόνι+ 1 φλούδα λεμονιού

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα!! Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και δυο κουταλιές από το αλεύρι.Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά συνεχίζοντας το χτύπημα.Ρίχνουμε ένα ενα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.Βουτυρώνουμε καλά θήκες για μαφιν.18 τεμάχια!!
Τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-25λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τελικά για το σιρόπι μαζί και βράζουμε πέντε λεπτά από το σημείο που αρχίζει ο βρασμός.
Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την φυτική κρέμα μεχρι να γινει σφιξει.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σιροπιαζουμε χλιαρό γλυκό χλιαρό σιρόπι!! Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά 3-4 ώρες τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!