Μελωμένος μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο... αμύγδαλα λάδι και μέλι... έτσι.. όπως παλιά!!
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Για το φυλλο:
600 γρ αλευρι
1 αυγό
1γιαουρτακι
1κουταλακι μπεικιν
1 κουταλιά ξυδι
Λιγο αλάτι
Νερακι αν χρειαστεί για μια ζυμη που να μην κολαει...
.
.Τα ζυμωνουμε ολα μαζι... χωριζουμε μπαλάκια σαν καρυδι και τα βαζουμε μεσα σε ενα μπωλ με κορν φλαουρ...
Τα ανοιγουμε 5-5 μαζι....
Κραταμε 2 τετοια φυλλα για κατω και 2 για πανω, (στην ουσια 10 και 10)και τα υπολοιπα τα βαζουμε ενδιαμεσα..
Για τη γεμιση θελουμε 700 γρ αμυγδαλο τριμ. 2κουταλιες ζαχαρη 1 κουπα καβουρδισμενο σουσαμι 1 κουταλια κανελα 1 κουταλακι γαρυφαλο 2 κουταλιες φρυγανια.
Λαδωνουμε το ταψι στρωνουμε ζαρωμενα 2 φυλλα με λιγο ελαιολαδο ενδιαμεσα. ριχνουμε λιγη γεμιση και συνεχιζουμε.
Απο πανω παλι 2 φυλλα... χαρασουμε... ριχνουμε 2 κουπες τσ. λαδι.. και ψηνουμε σε 180 βαθμους 1μιση ωρα... Αντιστ.
Αν θελουμε για πιο ελαφρύ ριχνουμε λιγο βιταμ ενδιαμεσα...
.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες ζαχαρη 1μιση νερο και 2 κουταλιες λεμονι. Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 1 κουπα μελι.
Καυτό το γλυκο... κρυο το σιροπι...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!