Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Κουνουπίδι καπαμάς ..γιαχνί !!!



Κουνουπίδι καπαμάς!!


Ένα ταπεινό φαγητό που
άλλοι το λατρεύουν άλλοι το μισούν
αλλά πραγματικά είναι πολύ νόστιμο.
Υλικά!
1 κουνουπίδι μέτριο
1 κρεμμύδι
3 - 4 κόκκους μπαχάρι
3 - 4 γαρυφαλακια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κουταλιά πελτέ
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο.

.



Εκτέλεση!
Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού να  πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, προσθέτουμε τον πελτε ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε με σειρά το κουνουπίδι ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από το να τα σκεπάζει αλάτι πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει με το λαδάκι του σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, έγινε πολύ νόστιμο πραγματικά, γλύκισμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Litsa Kokkoni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ