·
Κιμαδόπιτα για σήμερα φίλοι μου με το υπέροχο ζυμαράκι της Gogo Samiou!!!
Υλικά για το ζυμάρι
Σχεδόν ένα κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι
Νεράκι χλιαρό όσο πάρει
.
Εκτέλεση για το φύλλο
σε ένα μπολ αδειάζω το αλεύρι και κάνω ένα λακουβάκι και βάζω τη μαγια βάζω την ζάχαρη το ξύδι το λάδι και κλείνω με αλεύρι ...ανακατεύω λίγο και στη συνέχεια σπάω το αυγό μέσα στη ζύμη και τρίβω με τα χέρια μου.. στην συνέχεια ρίχνω νεράκι τόσο όσο να φτιάξω ένα ζυμαράκι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μου σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει.. αλευρώνω καλά τον πάγκο μου και ανοίγω τα φύλλα. εγώ άνοιξα 4 φύλλα .
.
Για τη γέμιση του κιμά
Σε μια μικρή κατσαρόλα σωταρω σε ελαιόλαδο δυο κρεμμύδια,μια σκελίδα σκόρδο και 700 γρ.μοσχαρισιο κιμά. Όταν αλλάξει χρωμα ο κιμάς προσθέτω αλάτι,πιπέρι,σπιτική σάλτσα ντομάτας,μοσχοκάρυδο,λίγη κανέλα,ένα κ.γλ.ζαχαρη και βράζω είκοσι λεπτά περίπου μέχρι να σωθούν τα υγρά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζω και προσθέτω 2 αυγά χτυπημένα,τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μια κούπα τραχανά.
Σε ένα λαδωμένο 32αρι ταψί βαζω πρώτα δυο φύλα λαδωμένα ,τη γέμιση του κιμά , 6 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ και τα δυο τελευταία φύλλα.ραντίζω με νερό, λαδακι ,βάζω λίγο σουσάμι και χαράζω.Ψήνω στους 180 με 190 αντιστάσεις μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ