Μπαμπαδάκια!! Βγαίνουν πολύ ζουμερά!!!!
Υλικά
5 αβγά
1 1/2 φλ.τσ. Αλεύρι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 μπέικιν μπαουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. καφέ κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα κι το κονιάκ, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε στις θήκες του μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδισουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Υλικά για σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά κι ρίχνουμε στο τέλος το χυμό. Σιροπιαζουμε στο καυτό σιρόπι τα κρύα μπαμπαδάκια πολύ καλά κι από τις δύο πλευρές. Μόλις κρυώσουν καλά, κόβουμε στη μέση κι γεμίζουμε σαντιγί μέσα κι από πάνω. Στολίζουμε με κερασάκι γλασε προαιρετικα!! Ξέχασα να τα γυαλίσω απο έξω με μαρμελάδα, βάλτε σε ένα μπωλακι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και αραιώστε με λίγο νερό κι με το πινέλο περάστε την επιφάνεια για να γυαλίσει!! Κορίτσια καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες