Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Αχλάδι γλυκό κουταλιού !!!



Η καλύτερη εποχή για τα γλυκά κουταλιού φίλοι μου! Τώρα που τα φρούτα είναι γλυκά και μυρωδάτα! Αχλαδάκι ποικιλία '' κοντούλες".. εύκολο και πεντανοστιμο!!!


ΓΛΥΚΟ ΑΧΛΑΔΙ
20 φρούτα γινωμενο αλλά σφιχτά
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
2κ.σ.χυμο λεμονι
1-2σταγ.κοκ.χ,ρωμα ζαχαροπλαστικης(προαιρετικά... αν θέλετε)
Καθαρίζουμε τα Αχλαδακια κόβοντας λίγο από κάτω το σκλ. μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμονι 30 λεπτα
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη τη βανίλια και 21/2ποτ.νερο να βράσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν... τα ξαναβραζουμε . με τη βανίλια το λεμόνι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει...
Στο τελευταίο βρασιμο αν θέλουμε χρωμα ριχνουμε 2 σταγονες καραμελοχρωμα ή μισο κουταλακι σκονη κανέλα..
Δεν αφαιρουμε ποτε τα κουκουτσακι απο το αχλαδακι.... οταν γινει το γλυκο δεν τα νιωθουμε καθολου.....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ