Σημερινό ...Μια απλή συνταγή πεντανόστιμη ..μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλο,γρήγορη ετοιμασία ,θα σας αρέσει η γεύση , είναι τρυφερό ζουμερό. προετοιμασία 3 λεπτών,μαγείρεμα 10 λεπτών..Νόστιμο πολύ που θα λατρέψει όλη η οικογένειά σας !!!
Κόβουμε σε μπουκίτσες 2 φιλέτα κοτόπουλου.
Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
...
Προσθέστε 30 g βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί .
Σοτάρουμε ανακατεύοντας τις μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά να τα δούμε να πάρουν λίγο χρώμα .
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και γλυκιά πάπρικα
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε 150 ml γάλα, -Είναι ένα ποτήρι του νερού -
..
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σκεπασμένο ΜΕΧΡΙ να πιεί ολο το γάλα εντελώς και να μείνει με λίγο λαδάκι σχεδόν στεγνό ..όπως το βλέπετε από κάτω στην φωτογραφία ...δεν συζητώ την γεύση του !!!! !
Ρύζι από τα ωραιότερα !!!!
2 καρότα τριμμένα στο χονδρό του τρίφτη
1 ποτήρι του νερού ρύζι ..έβαλα το κίτρινο για πιλάφι..
3 +1/2 ποτήρια του νερού νερό
λίγο αλάτι ..εγώ έβαλα ένα κύβο βιολογικό μόνο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λίγο λάδι ,ότι προτιμάτε ..εγώ έβαλα μία κουταλιά βούτυρο λουρπακ κ 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο λίγο πιπεράκι .
Βάζω σε κατσαρολίτσα το λάδι -βούτυρο και ρίχνω το τριμμένο καρότο μαζί και το ρύζι και το σοτάρο για λίγα λεπτά.Αμέσως μετά έβαλα το νερό καυτό και λίγο πιπεράκι κ τον κύβο ή αλάτι οτι θέλετε .
.
.
Μαγειρεύουμε σκεπάζοντας την κατσαρόλα μέχρι να πιεί όλο το νερό .
Με αυτές τις δοσολογίες το ρυζάκι βγαίνει σπυρωτό κ πεντανόστιμο όπως το βλέπετε .
Είναι ένα τέλει μα τέλειο φαγητό οι μπουκίτσες είναι τρυφερές πολύ λιώνουν και το ρυζάκι με το καρότο φανταστικό ..να το δοκιμάσετε αξίζει κ θα αρέσει σε όλους !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή από ΕΔΩ