ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
7 με 8 ντομάτες
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
6 γαρυφαλακια
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
10 κόκκους Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
10 μελιτζάνες
Λίγη τριμμένη μυζήθρα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Γάλα
Αυγά
Αλάτι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους, τις πλένω, τις κόβω στα δύο, τις χαράζω και τις βάζω σε νερό με αλάτι για 2 ώρες περίπου αλλάζοντας το νερό κάθε μισή ώρα, επάνω βάζω για βάρος μια άλλη λεκάνη με νερό για να είναι βυθισμενες μέσα στο νερό και να ξεπικρισουν εάν τυχόν πικριζουν.
Κατόπιν τις ξεπλένω, τις σφίγγω να βγάλουν το νερό που αποροφησαν, τις αλατιζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Τις βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις αφήνω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Φτιάχνω τον κιμά όπως για τα μακαρόνια με τα παραπάνω υλικά και όταν το βγάλω από την εστία βγάζω τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και ψιλοκόβω μέσα το μαϊντανό.
Τοποθετώ τις μελιτζάνες στο ταψί τις πατάω με ένα πιρούνι να δημιουργηθεί ένα βαθουλωμα πασπαλίζω με μυζήθρα και γεμίζω με τον κιμά.
Έχω φτιάξει την μπεσαμελ και βάζω πάνω από τον κιμά σε κάθε μελιτζάνα μια με δύο κουταλιές, πασπαλίζω με λίγο τυρί που λιώνει και ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Litsa Kokkoni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ