Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ισπανική ομελέτα ..η αυθεντική !!!

Σημερινό.. Αυθεντική Ισπανική ομελέτα που είναι σούπερ σε γεύση σε εμφάνιση και ετοιμασία πανεύκολη ,και με ελάχιστο κόστος !!! Σας συνιστώ να την δοκιμάσετε ..είναι υπέροχη πραγματικά !!!

Υλικά 

5 αυγά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες 

3 πατάτες μεγαλούτσικες κομμένες σε λίχο χονδρά καρεδάκια 

λίγο ελαιόλαδο 

αλάτι πιπεράκι 



 Κόβουμε ομως βλέπετε κρεμμύδι και πατάτες και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι -αντικολλητικό - να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες κ τις σοτάρουμε για 15 λεπτά ...ή τόσο όσο να μαλακώσουν οι πατάτες να τρώγονται δηλαδή ,ανακατεύοντας συχνά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Συγχρονως σπάμε 5 αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.


Αφού ψηθούν οι πατάτες και τα κρεμμύδια τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά .

Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα .

 .


Αμέσως μετά βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ισιώνοντας  το με την σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία σκεπάζοντας με ένα καπάκι και σε 4 σχεδόν λεπτά σηκώνουμε λίγο την άκρη με την σπάτουλα να δούμε αν πήτρε χρώμα ..αν ναι με την  βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την γυρνάμα κ από την άλλη πλευρά.



Την βάζουμε αφού ψηθεί σε μεγάλο πιάτο την κόβουμε σαν πίτσα και την απολαμβάνουμε ..πραγματικά είναι υπέροχη !!!!

Σημ .

Εγώ όταν έβαλα το μείγμα στα αυγά πρόσθεσα προαιρετικά μία κοφτή σούπας αλεύρι ..αυτό αν θέλετε το κάνετε .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ