Σημερινό.. Αυθεντική Ισπανική ομελέτα που είναι σούπερ σε γεύση σε εμφάνιση και ετοιμασία πανεύκολη ,και με ελάχιστο κόστος !!! Σας συνιστώ να την δοκιμάσετε ..είναι υπέροχη πραγματικά !!!
Υλικά
5 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
3 πατάτες μεγαλούτσικες κομμένες σε λίχο χονδρά καρεδάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπεράκι
Κόβουμε ομως βλέπετε κρεμμύδι και πατάτες και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι -αντικολλητικό - να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες κ τις σοτάρουμε για 15 λεπτά ...ή τόσο όσο να μαλακώσουν οι πατάτες να τρώγονται δηλαδή ,ανακατεύοντας συχνά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Συγχρονως σπάμε 5 αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Αφού ψηθούν οι πατάτες και τα κρεμμύδια τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά .
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα .
.
Αμέσως μετά βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ισιώνοντας το με την σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία σκεπάζοντας με ένα καπάκι και σε 4 σχεδόν λεπτά σηκώνουμε λίγο την άκρη με την σπάτουλα να δούμε αν πήτρε χρώμα ..αν ναι με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την γυρνάμα κ από την άλλη πλευρά.
Την βάζουμε αφού ψηθεί σε μεγάλο πιάτο την κόβουμε σαν πίτσα και την απολαμβάνουμε ..πραγματικά είναι υπέροχη !!!!
Σημ .
Εγώ όταν έβαλα το μείγμα στα αυγά πρόσθεσα προαιρετικά μία κοφτή σούπας αλεύρι ..αυτό αν θέλετε το κάνετε .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ