Φανταστική κοτόσουπα ..... κρεμώδης...πεντανόστιμη μαγευτική....!!!!
Αλεστε λίγα λαχανικά μεσα στο ζωμό , προσθέστε λίγο κουρκουμά , ετοιμάστε ένα αφράτο αυγολέμονο με μπόλικο λεμονακι , σερβίρετε με φρέσκο τριμμένο πιπερακι και απολαύστε την ωραιότερη κοτόσουπα!!!!!!
Υλικα
1 κότα χωριάτικη 2μιση κιλά περίπου
2 κρεμμύδια
4 καρότα
2 πατάτες
4 κλωνάρια σελερι
1 κ.γ κοφτό κουρκουμά
500 γρ ρύζι γλασσε
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
2 λεμόνια
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
φρέσκο τριμμένο πιπερακι
,
Εκτέλεση
Πλένω και τεμαχιζω την κότα σε μερίδες και την βάζω σε μία βαθιά κατσαρόλα.
Σκεπάζω το κρέας με νερό(περίπου 2,5 λίτρα ) και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια , τα καρότα , το σελερι και τις πατάτες , αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακωσουν και τα λαχανικά .
Αφαιρώ το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα , σουρωνω το ζωμό και γυρίζω πάλι στην κατσαρόλα.
Πατάω με το πιρούνι μια πατάτα , 2 καροτάκια , το ένα κρεμμύδι και προσθέτω και τον κουρκουμα όλα αυτά πίσω μέσα στο ζωμό.
Προσθέτω λίγο νεράκι ακόμα , λίγο αλατακι αν χρειάζεται (δοκιμάζω) και λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτω το ρύζι.
Βράζω για 7-8 λεπτά περίπου.
.
Για να αβγοκοψω παίρνω 2-3 κουτάλες από το ζωμό σε ενά μπολ και στιβω μεσα τα λεμόνια .
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους έναν έναν.
Έπειτα προσθέτω λίγο λίγο το ζωμό έτσι ώστε να τα φέρω στη σωστή θερμοκρασία και να μην βράσει το αβγό όταν το γυρίσω στην κατσαρόλα.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά και περιμετρικά το αβγολεμονο.
Ανακατεύω αργά και ενσωματώνω μεσα στη σούπα μου.
Σερβίρω με φρέσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα λεμόνι όποιος θέλει.
Καλή σας όρεξη!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ