Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Κουλουράκια αφράτα να συνοδέψουν το καφεδάκι μας !!!


Κουλουράκια αφράτα να συνοδέψουν το καφεδάκι μας !!!

Υλικά
250γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας) 

1 ½ κούπας ζάχαρη,
2 αυγά, 

1 γιαούρτι, 

το χυμό κ το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 

1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου, 

2 κ.γ. μπεικιν, 

στη μύτη του γλυκού κουταλιού  σόδα μαγειρικής, 

1 κρόκο για το αλειμμα : 

Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά κ ρίχνω ένα ένα τα αυγά μετά το γιαούρτι κ το ξύσμα με το χυμό.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπεικιν κ τη σόδα.

 Σταματάω το μίξερ κ προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα. 

Πλάθω τα κουλουράκια τα αλείφω με το κρόκο κ τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Σούλα Λεβέντη--ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ