Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ελιόψωμο !!!


Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για κολατσιό?????? ΕΛΙΟΨΩΜΟ!
••••••••••••••••
Ότι καλύτερο αυτή την εποχή!
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ΥΛΙΚΑ:
•••••••••
1100  αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
200 γρ βούτυρο
1κουταλάκι αλάτι
(Προεραιτικα ρίγανη και θυμάρι)
Νερό χλιαρό όσο πάρει το ζυμάρι. Υπολογίστε περίπου 550-650 ml χλιαρό νερό
1κουταλάκι ζάχαρη
50 ml γάλα εβαπορέ
1 φλυτζανι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες. Ότι ελιές σάς αρέσουν.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
••••••••••••••••••••••••••••••••
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη, το γάλα και την ξερή μαγιά, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη.Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι σε ζεστό μέρος για μία ώρα και μετά παίρνουμε λίγο κάθε φορα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα ελιοψωμα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου 30λεπτά.Αξίζει να σάς πω ότι για να πάρουν υπέροχο χρώμα πριν ψηθούν τα ψωμάκια, αλοιφεται με λίγο γάλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook