Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Γίδα με τραχανά!!!


Γίδα με τραχανά!!Οταν κανει κρυο και τρεμει το κατασαγονο ειναι  βαλσαμο !!!!Τραχανα Μυτιληνιο ομως ...οι γνωστες μας χαχλες ....σταρι αλεσμενο και ξινογαλο βρασμενο που παρασκευαζεται μονο το καλοκαιρι γιατι ξερενεται στον ηλιο ...αν δεν έχουμε χαχλες το φτιάχνουμε με τον απλό τραχανα .


Βαζουμε το κρεας παρει βραση ... ξαφριζουμε...προσθετουμε δυο κρεμμυδια και χαμηλωνουμε τη φωτια..οταν κοντευει να βρασει προς το τελος προσθετουμε καροτακι και σελινο αν θελουμε. 

Εχουμε βαλει τις χαχλες να μουσκεψουν σε ζεστο νερο και οπως ειναι τις προσθετουμε στο ζωμο.
2-3 χαχλες και 1,5 ποτηρι ζωμο ανα ατομο ειναι η αναλογια .
Αλλιως τις σπαμε στο μπλεντερ και για  καθε 5 ποτηρια ζωμο αντιστοιχει 1 ποτηρι τραχανας....βραζουμε σε χαμηλη φωτια με ξεσκεπαστη κατσαρολα για 45 λεπτα.

Εκτέλεση φωό συνταγή από κ. Maria Xatzhstamatioy ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ