Tα αγαπημένα μας cookies .......!!!!!
SOFT COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ..................να πλημμυρίζουν το στόμα .......γλυκειές σοκολατενιες εκρηξεις!!!!!!!
Υλικα
150 γρ βουτυρο αγελαδινο σε θερμοκρασια δωματιου
150 γρ καστανη ζαχρη
70 γρ κρυσταλλικη ζαχαρη
2 αβγα
300 γρ αλευρι
1 βανιλια
1/2 κ.γ σοδα
μια πρεζα αλατι
200γρ σοκολατα κουβερτουρα
Εκτελεση
Βαζω στον καδο του μιξερ το βουτυρο, τη βανιλια , τη καστανη και την κρυσταλλικη ζαχαρη και χτυπαω σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.
Σταματαω το μιξερ και προσθετω τα αβγα.
Ανακατευω με μια μαριζ μεχρι να απορροφηθουν τα αβγα.
Κοσκινιζω το αλευρι με τη σοδα και το αλατι και προσθετω σταδιακα μεσα στο μιγμα των αβγων.
Ανακατευω παντα με τη μαριζ και δεν ταλαιπωρω το ζυμαρακι.
Τελος προσθετω την χοντροκομμενη σοκολατα.
Δεν ζυμωνω με τα χερια , ενσωματωνω τη σοκολατα μεσα στο ζυμαρακι με τη μαριζ , γιατι με τα χερια θα ανεβασουμε τη θερμοκρασια της ζυμης και τα κομματια σοκολατας θα αρχισουν να λιωνουν.
Σκεπαζω καλα με μεμβρανη το ζυμαρακι και το βαζω στο ψυγειο για μια ωρα.
Με ενα κουπ παγωτου παιρνω απο το μιγμα μου και το τοποθετω μεσα σε ταψακι με λαδοκολλα.
Αφηνω λιγο περιθωριο αναμεσα απο τα μπισκοτα γιατι απλωνουν.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 13-14 λεπτα (οχι παραπανω γιατι θα σκληρηνουν)
Αφηνω να κρυωσουν τελειως και φυλαω σε δοχειο που σφραγιζει (αν μεινουν φυσικα)
Καντε διπλη δοση ........σιγουρα δε θα μπορειτε να αντισταθειτε!!!!
Ακολουθηστε ολα τα βηματα και το χρονο ψησιματος για να εχετε τελειο αποτελεσμα!!!!
Καλη επιτυχια!!!!!!!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ