Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Κοτοπιτάκια !!!


Κοτοπιτάκια !!!


Για τη ζύμη
2.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 ποτ νερό χλιαρό περιπου
1 κ γ αλάτι
2 κ σ ξυδι
Ριχνουμε το αλέυρι με το λάδι να γίνει τρίμματα μετά προσθέτουμε το αλάτι το ξυδι και σιγά σιγά το νερό ζυμωνωντας μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το λαδώνουμε ελαφρώς και
το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση!
Έβαλα ένα  στήθος και ένα μπουτι που μου είχε περισσέψει από το μεσημέρι ψημένο το έκοψα σε μικρά κομμάτια
200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψηλοκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα
Σωταρουμε όλα αυτά με λίγο βούτυρο  καλά όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε 200 γρ φέτα και λίγη γραβιέρα
Ανοιγω το ζυμάρι σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβω σε κομμάτια στρογγυλά και γεμίζω με τη γέμιση αλείφω λίγο λάδι που έχω ανακατέψει λίγη γλυκιά πάπρικα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ