Ζαμπονοτυρόπιτα με σπιτική σφολιάτα!!!! Απλά υπεροχη!!!
Την συνταγή για την σφολιατα την βρήκα στο διαδίκτυο!
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ
325 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ σ ξύδι
1 πακ Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Σάλτσα σπιτικη
Ζαμπόν τυρί γκουντα σε φετες
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βάζω το αλευρι με το αλάτι και ανακατέυω τρίβω στον τρίφτη το παγωμένο βουτηρο λίγο λίγο ανακατεύοντας με το αλευρι .Αφού τελειώσει ολο το βουτηρο αρχίζω να προσθέτω λίγο λιγο το νερό και το ξύδι και ανακατευω .Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη την κάνω μια μπάλα και την βάζω στο ψυγείο μισή ώρα!
Βγάζω το φύλλο από το ψυγείο το χωρίζω στην μέση! Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το πρώτο φύλλο βάζω την σάλτσα φετες γκουντα από επάνω φετες ζαμπον ανοίγω το άλλο φυλλο σκεπάζω αλείφω με έναν κρόκο αυγου που έχω αραιώσει με λίγο νερό και ψήνω στον αερα στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας!!!!!
Εκτέλεση φωτό από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ