Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Αγκινάρες αλα πολίτα !!!


 ΑΓΚΙΝΆΡΕΣ  ΑΛΆ ΠΟΛΙΤΑ!    
         🥕🥕🥔🥔🥕🥕
ΥΛΙΚΑ
10 αγκινάρες (φρέσκιες και κατεψυγμένες από το Μάιο ) πάντα τις καταψύχω εγώ
8 πατάτες μικρούλες
5 καρότα
1 ματσάκι άνηθο
2 ξερά κρεμμύδια
3 κρεμμύδια φρέσκα
1 κ.σ.κορν φλαουρ
2 λεμόνια
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (νταβα) βάζουμε κομμένα σε φέτες τα ξερά κρεμμύδια με λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε λίγο μέχρι να φύγει η σπιρτάδα τους, στη συνέχεια Ρίχνουμε τα το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα τα ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια Ρίχνουμε τις αγκινάρες, πατάτες,καρότα και μετά από 10' τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό   να σκεπαστουν και μαγειρεύουμε περίπου 35' με 40'.
Όταν είναι ψημένο τραβάμε λίγο ζουμάκι και του προσθέτουμε το λεμόνι, το κορν φλάουρ, το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Κουνάμε λίγο τη κατσαρόλα και είναι έτοιμο!!
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Αναστασία Βλάχου ..ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ