Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ομελέτα όπως την έφτιαχνε η Πόντια γιαγιά !!!


Ομελέτα όπως την έμαθα από τη γιαγιά μου. Καταγόταν από χωριό της Τραπεζούντας.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω πατάτες με τη φλούδα σε νερό με χοντρό αλάτι. 

Να είναι κομμένες για να βράσουν γρήγορα & να τραβήξουν το αλάτι. 

Τις καθαρίζω , ρίχνω τα κομμάτια σε τηγάνι με λάδι και ελάχιστο βούτυρο, τα σπάζω με το πιρούνι και τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν. 

Προσθέτω ελάχιστο αφυδατωμένο κρεμμύδι. 

Στο μεταξύ έχω χτυπήσει αυγά με γιαούρτι και όταν ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες, ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι.

 Όταν πήξουν τα αυγά, προσθέτω φέτα τριμμένη με το χέρι. 

Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Η γιαγιά είχε μονίμως βρασμένες πατάτες. 

Πάντοτε με τη φλούδα και πάντοτε αλατισμένες και πεντανόστιμες ακόμη και σκέτες. 

Αγαπημένο έδεσμα των Ποντίων. 

Τις έβρισκες σε όλα τα σπίτια.


Τα αυγά είναι από τις κοτούλες μου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Despoina Aslanidou Leonis-ΟΜΑΔΑ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ