Tα δικά μου Κουραμπιεδάκια δεύτερη φορά τα φτιάχνω ξανά ... Τα εξαφανίζουμε !!!
Εξαιρετικά μυρωδάτα κουραμπιεδάκια !!!Δοκιμάστα τους οπωσδήποτε δεν υπάρχει η γεύση τους !!!
Υλικά
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο --Γάλακτος -
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
5 κουταλιές σούπας ούζο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο .
Προσθέτουμε τα κροκάδια και το ούζο κ τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα] .
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα .
.
Εγώ πλαταίνω την ζύμη επάνω σε λαδόκολλα και τους κόβω με κουπ πατ και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου .
Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .
.
..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε με λίγο ροδόνερο για μυρωδιά και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικό το ροδόνερο -ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε ελάχιστα και την φουρνίσουμε [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ούτε τα καβουρντίζω τα ψιλοκόβω στο μούλτι ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!!
Συνταγή εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ