Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

Κουραμπιεδάκια από τα ωραιότερα !!!!

.

Tα δικά μου Κουραμπιεδάκια δεύτερη φορά τα φτιάχνω ξανά ... Τα εξαφανίζουμε !!!

Εξαιρετικά μυρωδάτα κουραμπιεδάκια !!!Δοκιμάστα τους οπωσδήποτε δεν υπάρχει η γεύση τους !!!

Υλικά

 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο  --Γάλακτος -
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες

5 κουταλιές σούπας  ούζο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

.


 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη  ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το ούζο κ τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]  .
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα .

.


Εγώ πλαταίνω την ζύμη επάνω σε λαδόκολλα και τους κόβω με κουπ πατ και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου .
Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .

.


..



ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικό το ροδόνερο -ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ούτε τα καβουρντίζω τα ψιλοκόβω στο μούλτι ]

Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!!
Συνταγή εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ