Υλικά
240 γρ φυτινη ή βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
130 γρ χυμό πορτοκαλιού
3 κγ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
580 γρ αλεύρι
.
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο θα το αφήσουμε έξω καποιες ώρες ώστε να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου. Η φυτινη δε χρειάζεται είναι ιδη μαλακή.
Χτυπάμε για 2 λεπτά το βούτυρο ή τη φυτινη να αφρατεψει καλά, προσθέτουμε την άχνη το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες και συνεχίζουμε το αφρατεμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεικιν. Εμένα μου πήρε 580 γρ αλεύρι, τώρα ανάλογα τον τύπο που έχετε ίσως χρειαστεί καμία κουταλιά ακόμα αλλά ίσως και όχι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακη βουτυρενια. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή στον πάγκο εργασίας. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό 3 ή 5 χιλιοστά και με κούπ πατ κόβουμε τα μπισκότα μας. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εγώ έδωσα σχήμα με κούπ πατ σε σχήμα δεντράκι και αστεράκι. Εσείς ότι έχετε. Η ακόμα και με ποτήρι μπορείτε να τα κόψετε σε στρογγυλό σχήμα.
Γίνονται περίπου 58 κομματια ανάλογα με το σχήμα που θα τους δώσετε.
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA !