Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Κολοκυθοκεφτέδες !!!


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ...!!!


ΥΛΙΚΑ
5 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα καλά
2 τριμμένες πατάτες στο λεπτό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
200 γρ τυρί νηστίσιμο
άνηθο δυόσμο ρίγανη αλάτι και πιπέρι
4 με 5 κουτ σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές..!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα μαζί και τηγανίζω σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ψωμοκεφτέδες όνειρο νηστίσιμοι !!!!


·
Ψωμοκεφτέδες όνειρο  !!!!Νηστίσιμοι !!Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε !!!


Υλικά για 15 κεφτεδες

Δύο χοντρές φέτες ψωμί σταρένιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
Μπόλικο δυόσμο και λιγότερο μαϊντανο
Ξύσμα από αποξηραμένο πορτοκαλι.
Θρούμπι ..αν δεν έχετε αναγκαστικά θυμάρι
Αλάτι ,πιπέρι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό και το σφίγγετε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα ...στο μπλέντερ κόβεται τα κρεμμύδια με το σκόρδο ρίχνετε μέσα στο ψωμί και προσθέτετε τον δυόσμο τον μαϊντανό το θρούμπι πιπέρι αλάτι και λίγο ελαιόλαδο ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά αφήνετε 5 λεπτά και στη συνέχεια φτιάχνεται κεφτεδες αλευρώνετε και ψήνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά.. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπιφτέκι σολομού με ψητά και βραστά λαχανικά και τυρί κρέμα !!!

Μπιφτέκι σολομού με ψητά και βραστά λαχανικά και τυρί κρέμα !!! Πανδαισία γεύσης και χρωμάτων !!!!

300 γρ σολωμό φρεσκο
2 κρεμμύδακια φρέσκα
3 κσ βρώμη
αλάτι πιπέρι λάδι ανιθο χυμό λεμονιού και ξύσμα

Πήρα το σολωμό έβγαλα την πέτσα κόκκαλα δεν είχε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το έκοψα μικρά κυβακια μπορείτε να το κάνετε και στο μουλτι λίγο λίγο το έβαλα σε μπολ με όλα τα υλικά και με γάντι τα ζυμωσα καλά το έβαλα ψυγείο έπλασα δύο μπιφτέκια και τα εψησα σε τηγάνι που είχα αλείψει με λίγο λάδι και καπάκι για 3 λεπτά σε κάθε μεριά
Το μπρόκολο και τα καρότα είναι βραστά μόνο με λίγο αλάτι και οι πιπεριές και τα ντοματινια ψητά στο φούρνο με λάδι
Το τυρί είναι 2 κ σ Φιλαδέλφεια με λάδι αλάτι λεμόνι χυμό και ξύσμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τσουρέκια νηστίσιμα βαμβάκι !!!


 Εδώ η συνταγή για τα καλύτερα Νηστίσιμα τσουρέκια βαμβάκι !!!!
ΥΛΙΚΑ
για το προζύμι
100 γρ.αλευρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
100ml χλιαρό νερό
100 γρ.μαγια νωπή

Υλικά ζύμης
1 κιλό αλεύρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για τσουρέκια
300 γρ.ζαχαρηλ
250 ml ηλιέλαιο
200 ml Χυμό πορτοκάλι 🍊
20 γρ.ξυσμα πορτοκαλιού
150ml χλιαρό νερό
10 γρ.μαχλεπι
10 γρ.κακουλε
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
10 γρ.αλατι

το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος που θα κάνετε τα τσουρέκια σας .
η θερμοκρασία ψησίματος είναι 180 βαθμοί κελσίου.
για τα τσουρέκια σαλιγκάρια ο χρόνος είναι περίπου 20 λεπτά.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=BYrB0iCSBOM&feature=share

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Κεφτεδάκια νηστίσιμα !!!!



Νηστίσιμοι κεφτέδες  αφράτοι μέσα τραγανοί απ έξω μούρλια γεύση !!!

Χρειαζόμαστε 200γρ.σογια κιμά,

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

2 σκελίδες σκόρδο,

1 ντομάτα τρίφτη,

λίγο δυόσμο,

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,

λίγο λάδι,

1φακελακι φρυγανιά τριμμένη,

αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη,

λίγες σταγόνες ξύδι.

και αλεύρι για το αλεύρωμα στους κεφτέδες.

/


.


Φτιάχνουμε την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες το στύβουμε καλά ,σε μια λεκάνη ρίχνουμε την σόγια και τα υπόλοιπα υλικά τα μπαχαρικά πλάθουμε τα κεφτεδάκια,τα περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφισουν.Καλή σας επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ioanna Koulouri

Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού !!!!

Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού απίστευτο σε γεύση και σε χρώμα !!!


    1 κιλό κούμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
    1 κιλό ζάχαρη
    3 κούπες νερό
    χυμό από μισό λεμόνι.

,


.

    Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.
    Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.
    Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε με καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν. Κάνουμε αλλαγές και βρασίματα άλλες συνολικά 2 φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ξανασουρώνουμε.
    Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
    Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ.
    Βράζουμε για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
    Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά.
    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζα.


Εκτέλεση φωτό από κ. Andrea Thano -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕΣ!!!


Γιουβαρλάκια !!!



Γιουβαρλάκια αυγολέμονο το φαγητό μας σήμερα τα παιδιά μου  το λατρεύουν !!!!

Βάζω στη μπωλ μου τον κιμά αλάτι πιπέρι κρεμμύδι τριμμένο ένα αυγό ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα λίγο λάδι άνηθο ψιλοκομμένο και ζυμωνω καλά .

Καθαρίζω δύο πατάτες δύο καρότα τα κόβω και τα βάζω στην κατσαρόλα με νερό να βράσει ρίχνω και ένα κύβο νοστιμιά (έχω φτιάξει δικούς μου ) όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω τα γιουβαρλάκια που τα έχω πλάσει και αφήνω να βράσει στο τέλος όταν το σβήσω κάνω το αυγολέμονο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Martha Martha