Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού !!!!

Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού απίστευτο σε γεύση και σε χρώμα !!!


    1 κιλό κούμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
    1 κιλό ζάχαρη
    3 κούπες νερό
    χυμό από μισό λεμόνι.

,


.

    Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.
    Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.
    Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε με καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν. Κάνουμε αλλαγές και βρασίματα άλλες συνολικά 2 φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ξανασουρώνουμε.
    Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
    Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ.
    Βράζουμε για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
    Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά.
    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζα.


Εκτέλεση φωτό από κ. Andrea Thano -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕΣ!!!