Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα πιπεριά και ντομάτα !!!!


ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΠΙΠΕΡΙΆ ΚΑΙ ΝΤΟΜΆΤΑ❤️

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά σκόνη σκόρδου πιπέρι αλάτι αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο.!! Χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και δύο ντοματίνια η μια φέτα ντομάτα και μία πιπεριά..!! μπορείτε και με τσένταρ η άλλο τυρί της αρεσκείας σας..!!

Εκτέλεση.
Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα..
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε...
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί Το ξύσμα πορτοκαλιού την πάπρικα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά .. παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα μια φέτα ντομάτα και και μια πιπεριά και κλείνουμε με τα δάχτυλα μία μπαλα... ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μαρμελάδα βερίκοκο !!!


Μαρμελάδα βερίκοκο!!!!!
Υλικά
Βερίκοκα μπεμπέκου
Κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι.

,



Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι τα αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν ένας καλός πολτός; Στη συνέχεια μετράμε 1 ποτήρι βερίκοκο 1 ποτήρι ζάχαρη, αυτή είναι η αναλογία της μαρμελάδας, βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει και ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί!!! χαμηλώνουμε το μάτι και κάνουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει, στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, αποστειρώνουμε βάζα και ρίχνουμε καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα, κλείνουμε σφιχτά και γυρίζουμε τούμπα τα βαζάκια.. εγώ διατηρώ στο ψυγείο!!!! Και του χρόνου να είμαστε καλά!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ψωμάκι σπιτικό !!!


Ψωμάκι σπιτικό ..❤️
1 kg αλεύρι Παπαφιλη το κίτρινο το ψηλό
1 φακελάκι μαγια
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι
Χλιαρό νεράκι όσο πάρει(όχι καυτό)
Πρώτα προθερμάνω φούρνο βαθμούς 60... μόλις ζεστάνει  κλείνω .....θέλω να είναι απλά ζεστός και όχι καυτός.... σαν να κάνω μία φωλίτσα για να φυλάξω το ψωμί μου εκεί να φουσκώσει....
Στο μίξερ ρίχνω λίγο αλεύρι με τη μαγια.. λίγο χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη ...ανακατεύω και αφήνω για 5 λεπτά

,



Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι σταδιακά και νεράκι ...το αλάτι και ζυμώνω περίπου 15 λεπτά στη μεσαία στροφή...έχω λαδώσει το τσέρκι μου και βάζω το ζυμαράκι μέσα... το αφήνω στο φούρνο αφού βέβαια έχω κλείσει το φούρνο και δεν είναι καυτός ,αλλά απλά ζεστός... Δηλαδή να βάζεις το χέρι σου μέσα και να το αντέχεις.. αφήνω εκεί το ψωμί να φουσκώσει..όταν φουσκώσει και φτάσει μέχρι το χείλος του τσέρκι το ζυμαράκι ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς...(δεν βγάζω το ψωμί έξω) μόλις κάψει χαμηλώνω στους 180 ...ψήνω περίπου 50 λεπτά..το βγάζω από το τσέρκι και το αφήνω ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα να στεγνώσει.. Σήμερα χώρισα το ζυμαράκι στα δύο ,το ζύγισα να είναι ειδικά γραμμάρια.. έκανα ένα φρατζολάκι  τα χαράξα με το μαχαίρι πήρα πινελάκι και έλειψα το ψωμάκι με νερό και έριξα σουσάμι μπόλικο στον πάγκο μου και έπλασα το ψωμάκι επάνω στο σουσάμι..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαρίσιο κιμά κ τυρί που λιώνει !!!



ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΊ ΠΟΥ ΛΙΏΝΕΙ❤️


Κόβω ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες τις βάζω σε νερό και αλάτι για μισή ώρα,τις στραγγίζω και τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου...!!
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ κιμά και 2 κ σουπας μπελτέ... αλάτι, πιπέρι, μισή κουτ πολτό σκόρδου, ρίχνω 1 ποτ νερό και και αφήνω για 20 λεπτά!!
Μόλις απορρόφηση τα υγρά του γεμίζω με μια κουτ του γλυκού από το κιμά και βάζω και μια κουτ του γλυκού τυρί γκούντα η ένα κομματάκι.

.




Κάνω ρολακια και τα βάζω σε ταψί!!
Ρίχνω σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.!!
Ψήνω στους 200 μέχρι να ροδίσουν να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγές από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κολοκυθάκια στο φούρνο !!!


Κολοκυθάκια στο φούρνο ❤️

Σε ένα ταψί έχω κόψει τέσσερα κολοκυθάκια σε φέτες δύο πατατούλες σε φέτες 3 καρότα μία πιπεριά κέρατο 1 τομάτα σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες λεπτές, 2 σκελίδες σκόρδο ....Έχω ρίξει σπιτική σάλτσα λαδάκι αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο νεράκι! έψησα το φαγητό σε αντιστάσεις και αέρα στους 220 μέχρι να ψηθεί και να μελώσει..!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία    Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μελιτζάνα ψητή σκορδάτη !!!


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ ΣΚΟΡΔΑΤΗ..❤️

Ένας μεζές πολύ νόστιμος και μερακλίδικος που όσο μένει στο ψυγείο τόσο νόστιμος γίνεται.

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες ψητές κομμένες σε κύβους
10 λιαστές ντομάτες

(1 σκελίδα σκόρδο)

(Λίγο ξύδι )

1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ελαφρύ και λίγο λιγότερο

5 κουταλιές σούπας μαϊντανό πολυ ψιλοκομμένο

Αλάτι. Λίγη φρέσκια ρίγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο σας και αφαιρέστε την φλούδα τους.

κόψτε σε κύβους τα παραπάνω και βάλτε σε ένα μπολ,Τρίψτε το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέστε λάδι ελαφρύ το ξύδι και το αλάτι...Ανακατέψτε και βάλτε για μια μέρα στο ψυγείο.!! Σήμερα ψηλά έκοψα και τρεις λίστες ντομάτες που είχα φτιάξει από προχθές.. του πάει πολύ..... προσοχή στο ξύδι και στο σκόρδο... στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι θέλει κι άλλο αλλά δεν είναι έτσι ...όταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο αλλάζει η γεύση του και γίνεται πιο δυνατή...σε περίπτωση που σας ξεφύγει σκόρδο και ξύδι σπάστε το με λίγο νεράκι και ανακατέψτε.. θα ενθουσιαστείτε... Μας αρέσει πολύ να το βάζουμε πάνω στο ψωμί και να το τρώμε. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκιά κολοκυθόπιτα !!!


 

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ.. Όνειρο...!!! Κανείς δεν θα καταλάβει τι τρώει αν δεν το πείτε εσείς...!!!!


ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότο τύπου πτι-μπερ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
Λίγο αλάτι λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας βηρυτου
3/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο και καυτό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Σταγόνες από λεμόνι.

.



ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλάτι αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε.... Την βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε επάνω τα παραπάνω υλικά.. την ζάχαρη το τριμμένο μπισκότο ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα το γαρύφαλλο... Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..
Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα  λιώνουμε καλό βούτυρο σε ένα μπρίκι.. εγώ χρησιμοποιώ από αιγοπρόβατα βούτυρο λιωμένο... Και όπως είναι καυτό περιχύνουμε την πίτα και περιμένουμε να απορροφήσει όλο το βούτυρο.. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας... Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως..βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα...!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ