Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Μπριάμ ..χρώμα και γεύση !!!



Μπριάμ σήμερα με φρέσκα λαχανικά γεμάτο χρώμα και γέυση!!!

Για την σάλτσα!!!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τετριμμένες
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικα λαδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο!!!
Τριγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσει προσθέτω τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφρια τις ντομάτες τον Πελτέ Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και σιγοβράζω να πήξει η σάλτσα.Λιγο πριν το τέλος προσθέτω και τον βασιλικό.
Για το Μπριάμ
3 πατατες σε ροδελες
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 μελιτζάνες σε ροδέλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι λάδι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε ένα ταψάκι βάζω στην σάλτσα και από επάνω τοποθετώ εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά! Προσθέτω αλάτι πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό λάδι μισό φλ περίπου και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.Κλεινω το ταψάκι με λαδόκολλα και από επάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς 1 ώρα.Μετα ξεσκέπαζω και αφήνω ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγη από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Μελιτζάνες ρολάκια με μοσχαράκι !!!

 Μελιτζάνες ρολάκια με μοσχαράκι !!!

Κρέας κανονικά μαγειρεμένο κοκκινιστό, και μελιτζάνες ψημμένες στον αέρα ένα τέταρτο με λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι ρίγανη. 

Άν θέλουμε τηγανίζουμε αντί αέρα. 

Ρολαρουμε τις μελιτζάνες με το κρέας Ρίχνουμε σάλτσα από πάνω και κομμάτια φέτας. 

Ψήνουμε τρία τέταρτα μέχρι να ροδίσει ❣️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παλμιρα Αριστου
 

Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι σαν προφιτερόλ !!!!



Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι σαν προφιτερολ με κρουασανάκια για τις υπογλυκαιμίες μας!!!
Υλικά για 4 ποτηράκια!!!
6 κρουασανακια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα με σοκολατα)
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν. Αφήνω στην άκρη. Βάζω το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζω σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα μετά βάζω από 3 κομμάτια κρουασανακια και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μοσχαράκι με μελιτζάνες !!!!


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ!!!
🥩🍆🧅🧄🍅🥩🍆🧅🧄🍅
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (τρυφερό κομμάτι) λαιμό, ποντίκι...
6 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ποτηράκι κρασιού κρασί
Αλάτι, ελαιόλαδο, δυο δαφνόφυλλα, λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές!
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ!!
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχάρια, αλάτι, δαφνόφυλλα , δυο πρέζες ζάχαρη, νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα απλωτά, τριγύρω απ το κρέας, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λαδάκι του!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

Σπανακοτυρόπιτα !!!!


ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ για το φύλλο: 600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι, 1 κ.γλ.μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.

.




ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το ασπρο μέρος) που έχω πάντα στην κατάψυξη
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τα βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.

Για το σπιτικό φύλλο: αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για περίπου 40 λεπτά, έκανα πέντε μπαλάκια , άνοιξα πέντε φύλλα , έβαλα τρία κάτω , λαδωνοντας λίγο ανάμεσα, μετά τη γέμιση και μετά άλλα δυο φύλλα πάνω , πάλι δαλωνοντας ανάμεσα !! Τα φυλλα πάντα τα βάζουμε ζαρωμενα, να έχει αέρα ανάμεσα , να ψηθει καλά !!
Την περναω με λαδάκι, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Το ταψί μου Νο 36
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από   Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Αρνάκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα !!!



ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνάκι κομμένο σε κομμάτια
180 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυο δαφνόφυλλα
Ζυμαρικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα μανέστρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε, για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το πλένετε και το ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσοχή, μη καεί το σκόρδο!! Προσθέτετε τα κομμάτια αρνιού και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα απ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ, (τον πελτέ τον ριχνετε πριν τη φρεσκια ντομάτα, για να ψηθεί λίγο και να γλυκάνει), τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, το ξυλάκι κανέλας, και τους κόκκους μπαχάρι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζεται το φαγητό σας για 1 ώρα και 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και δέσει η σάλτσα του αρκετά!! 20 λ πριν γίνει το φαγητό το αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σας, σε μπόλικο, κοχλαστό νερό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, για πέντε λεπτά περίπου, τα σουρώνετε και τα ριχνετε μεσα στην κατσαρόλα με το αρνακι, που εχει ακομη λιγο ζουμακι, για να ψηθουν και τα ζυμαρικά!
Οταν γίνει το φαγητό , θα πρέπει να εχει μείνει μονο με το λαδάκι του, χωρίς υγρασία !!!
Αν θέλετε, μπορείτε να ριξετε τριμμένα τυρακια, πχ κεφαλοτύρι η ο,τι αλλο επιθυμείτε!!!
Καλή σας όρεξη!!! 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ρόφημα γάλακτος με φράουλες δροσερό και πανεύκολο!!!!

Εάν ψάχνετε ένα ρόφημα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!! Τότε σας έχω ένα ρόφημα γάλακτος με φράουλες δροσερό και πανεύκολο!!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΓΙΑ 1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ 680 ΓΡ

    250 γρ φράουλες
    50 γρ καστανή ζάχαρη
    50 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    360 γρ γάλα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=LZeAeb2-FIw