Σαγανάκι ...!!!
Το σαγανάκι είναι adoro και είναι δύο φορές βρεγμένο και αλευρωμένο ...
Τηγανισμένο σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο κ σερβίρουμε με 🍋
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τηγανισμένο σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο κ σερβίρουμε με 🍋
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κόβω την σφολιάτα σε φαρδιές λωρίδες.
Αλείφω με Φιλαδέλφεια και σκορπάω φέτα ,την τυλίγω και εκεί που ενώνουν λαδώνω λιγάκι μη μου ανοίξουν .
Απο πάνω αυγό και σουσάμι ..έψησα γύρω στα σαράντα λεπτά στους 180❣️
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παλμιρα Αριστου
Φτιάχνω πρώτα παντεσπάνια:
Χτυπάω 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη να ασπρίσουν !
Σταματάω το μίξερ και ρίχνω σε δόσεις κοσκινισμένα 150 γρ αλεύρι Φαριναπ_40 γρ κακαο-1 βανίλια!
Ανακατεύω απαλα με μαριζ και λαδωνω καλά 2 ταψακια μιας χρήσεως αλουμινένια και μοιράζω το μείγμα!!!
.
Τα ψήνω στους 180 β προθ.για 25 λεπτά!
Όταν τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αναποδογυρίζω σε λαδόκολλα και τα κοβω!
Συνολικά γίνονται 4 πάτοι!
3 χρησιμοποιώ για μέσα και τον 4 για θρύμματα πάνω!
.
Για το ΣΤΉΣΙΜΟ Χρειάστηκα:
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρες,
30 γρ άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ.υγρη βανίλια,
300 γρ βύσσινο γλυκό κουταλιού και από το βύσσινο το γλυκό το σιρόπι του για τα παντεσπάνια!
Και ξεκίνησα:
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί!
Στο τελευταίο λεπτό πρόσθεσα σιγα-σιγα την άχνη και την βανίλια!!!!
Και άρχισα ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
.
Έβαλα στο σκεύος της τούρτας το πρώτο παντεσπάνι!
Το πέρασα με πινέλο βουτώντας το στο σιρόπι του γλυκού!
Απάνω έβαλα σαντιγί και πάνω στην σαντιγύ βύσσινο!!!
Ξανά έβαλα παντεσπάνι+σιροπιασμα-σαντιγί-βυσσινο!!!!
Τελείωσα με παντεσπανι-σιροπιασμα και σαντιγί πάνω γυρω-γυρω!!!!
Και διακόσμησα με σοκολατα-τριμματα από παντεσπανι-και φυσικά βύσσινο!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
1 πακέτο μακαρόνια (πένες, φουσιλι ή τριβελακι)
200 γρ τριμμένη γκουντα
1 παριζακι σε κυβακια
1 Κονσέρβα καλαμποκι
Πιπεριες διαφορές (προαιρετικα)
Σος:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρό βάζο μαγιονέζα
5 κς κέτσαπ
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σος μαζί να γίνουν ενα !
Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τοποθετώ όλα τα υλικά μαζί σε ενα μπολ ! Ρίχνω και τη σος κι ανακατεύω !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Sophia GaziΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Sophia Gazi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικα:
Μπριζολες 🥩.
Πατατες🥔
Μυρωδικα:αλατι,πιπερι,ριγανη.
Ελαιολαδο,2 κ.σ.μουσταρδα,χυμο απο 1 λαμονι🍋,1κ.σ.μελι.
Κοβω τις πατατες μου κυδωνατες και τις βαζω στο ταψι και τις περιχυνω με το μειγμα :ελαιολαδο-μουσταρδα-λεμονι-μελι τα οποια τα χτυπαω να γινουν κρεμα.Ριχνω αλατι ,πιπερι,ριγανη.Αλατοπιπερονω τις μπριζολες μου και τις βαζω επανω στις πατατες.Ριχνω 1 ποτηρι νερο και ψηνω στους 200 βαθμους.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρίνα Μισαηλίδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικα
2 φλ.του τσαγιου ρεβιθια
3 ντοματες
1 αγγουρακι
1 πρασινη πιπερια
Μαιντανο
1 φλ.ελιες σε ροδελλες
Αλατι-ελαιολαδο-χυμο απο ενα λεμονι.
Μουσκευουμε τα ρεβυθια απο το βραδυ.
Τα βραζουμε και τα στραγγιζουμε.
Τα βαζουμε σε μπολ κοβουμε τα λαχανικα μας προσθετουμε το αλατι-λαδι-λεμονι ανακατευουμε και απολαβανουμε!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ