Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τσιζκέικ Αμερικάνικο !!!


 

Απίστευτο σε γεύση Αμερικάνικο Τσιζκέικ Φούρνου με βάση από κουλουράκια ή μπισκότα !!!!

Για τη βάση: 

250 γραμ.μπισκότα τύπου digestive, 

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο. 

Για την κρέμα: 

600γραμ. τυρί κρέμα, 

1 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες, 

1 φλ.ζάχαρη άχνη,

 4 αυγά, 

3 κ.σ. κορν φλάουρ, 

1 λεμόνια χυμός και ξύσμα, 

2 βανίλιες, 

1 πρέζα αλάτι. 

.


Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για το ταψάκι που χρησιμοποίησα, έφτιαξα διπλή δόση.  

Φτιάχνουμε τη βάση με τα τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια στην προκειμένη περίπτωση προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο ελληνικό τσιζκέικ. 

Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. 

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα. 

Προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα κουλουράκια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 4 ώρες. 

Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε!! 

Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα που είχα φτιάξει και σιρόπι από γλυκό κεράσι που επίσης είχα φτιάξει και είχε μείνει μόνο το σιρόπι. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Λαμπρινή ΓιαννακοπούλουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τέλεια κρουασανάκια !!!



 
Πιο αφράτα ,πιο όμορφα ,πιο γευστικά δεν μπορούν να γίνουν !!!Τέλεια κρουασανάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 φακελακι ξερη μαγια ,

4 κ.σ.ζαχαρη,

1 ασπραδι αυγου,

1 αυγο,

μισο κ.γ.αλατι

4-5 ποτηρια αλευρι!!!! 

.


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε την μαγια και την ζαχαρη στο μπολ!

Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε με το συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο, ασπραδι-αυγο-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι χουφτα χουφτα και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο ακομη και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε παρα πολυ οσο να γινει λεια!

Λαδωνουμε το μπολ βαζουμε την ζυμη μεσα την λαδωνουμε και την βαζουμε σε μεγαλη σακουλα!

Και την τοποθετουμε σε μερος ζεστο και σκεπασμενη με κουβερτα για 1 ωρα!    

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 9 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις. σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια της ανοιγουμε ολες μικρα φυλλαρακια!

Βουτυρωνουμε τα 6!Και τα βαζουμε ανα 3 το ενα πανω στο αλλο!

Τα ανοιγουμε φυλλα!

Τα κοβουμε τριγωνα βαζουμε γεμιση στην ακρη η μερεντα η μαρμελαδα η σοκολατα τα κλεινουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 1 ωρα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με λιγο κρυο νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν!

Εμενα μου πηρε 25 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Παστιτσάδα με κοτόπουλο και χονδρά μακαρόνια !!!


Κοτόπουλο παστιτσάδα με μακαρόνια χονδρά !!! Μία υπέροχη νησιώτικη συνταγή !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
500γρ. ντομάτα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, κοπανισμένο
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
αλάτι, πιπέρι

.



Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. 

Το βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 

Σοτάρετε για 5 λεπτά. 

Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. 

Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. 

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.

Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. 

Ανακατεύετε, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα του.

Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνετε. 

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα στη σάλτσα του. 

Ανακατεύετε καλά. 

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 

Εύκολο γρήγορο σουφλέ ζυμαρικών !!!


 Εύκολο γρήγορο σουφλέ ζυμαρικών !!! Δεν παχαίνει.... ομορφαίνει..!!!

Υλικά
400 γρ.ζυμαρικα βρασμένα
400 γρ.κρεμα γάλακτος
200 γρ.ζαμπον η γαλοπούλα 🦃
100 γρ.μπεικον
400 γρ περίπου διάφορα τυριά
μανιτάρια φρέσκα η κονσέρβας
λίγη πιπεριά πράσινη και κόκκινη
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=HniWEF3W8zU&feature=share

Κριθαράκι με κρέας στον φούρνο !!!


 Λαχταριστό πεντανόστιμο κριθαράκι με κρέας στον φούρνο ..λουκουμάκι !!!!


Υλικα
1 Κριθαράκι μέτριο
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 ½ πρέζα αλάτι
1 ½ πρέζα πιπέρι
1 ½ πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
2 με 3 ντομάτες κομμένες κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, τις ντομάτες , το βούτυρο και 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι σε ένα πυρέξ ή ταψί , προσθέτουμε 1 ακόμη ποτήρι νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Αν το κριθαράκι πιει γρήγορα όλο του το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Εκτέλεση φωτό από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σοκολατάκια όμορφα με 1 υλικό !!!!



Ορίστε και κάτι εύκολο με 1 Υλικό!!!!!!!! ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ::::

Έλιωσα σοκολάτες:

250 γρ μαύρη κουβερτουρα,

250 γρ λευκή κουβερτουρα.

Gέμισα στις φορμουλες και τα βαλα στο ψυγείο!!!

Αφού πάγωσαν τα έβγαλα και έτοιμα!

Aπό κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Σοκολατόπιτα η πιο λαχταριστή !!!


 
Σας έχω την πιο λαχταριστή Σοκολατόπιτα 👌 τόσο γευστική και εύκολη που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ! σε 10 λεπτά!!

🔪ΥΛΙΚΑ
🔪200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ ζάχαρη
🔪3 μέτρια αυγά
🔪100 γρ κακάο σκόνη
🔪150 γρ γάλα
🔪70 γρ ηλιέλαιο
🔪1 κτσ μπέικεν πάουντερ
🔪1 πρέζα αλάτι
🔪2 βανιλίνες
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
----------------------------------------------
🔪400 γρ νερό
🔪400 γρ ζάχαρη
🔪1 κτσ χυμό πορτοκάλι
-----------------------------------------------
🔪200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
🔪100 γρ καυτό γάλα
------------------------------------------------
🔪φόρμα 30χ20 εκ.


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/aumht3dmrNg