Απίστευτο σε γεύση Αμερικάνικο Τσιζκέικ Φούρνου με βάση από κουλουράκια ή μπισκότα !!!!
Για τη βάση:
250 γραμ.μπισκότα τύπου digestive,
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο.
Για την κρέμα:
600γραμ. τυρί κρέμα,
1 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες,
1 φλ.ζάχαρη άχνη,
4 αυγά,
3 κ.σ. κορν φλάουρ,
1 λεμόνια χυμός και ξύσμα,
2 βανίλιες,
1 πρέζα αλάτι.
.
Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το ταψάκι που χρησιμοποίησα, έφτιαξα διπλή δόση.
Φτιάχνουμε τη βάση με τα τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια στην προκειμένη περίπτωση προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο ελληνικό τσιζκέικ.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 4 ώρες.
Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε!!
Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα που είχα φτιάξει και σιρόπι από γλυκό κεράσι που επίσης είχα φτιάξει και είχε μείνει μόνο το σιρόπι.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Λαμπρινή ΓιαννακοπούλουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!