Πιο αφράτα ,πιο όμορφα ,πιο γευστικά δεν μπορούν να γίνουν !!!Τέλεια κρουασανάκια !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 φακελακι ξερη μαγια ,
4 κ.σ.ζαχαρη,
1 ασπραδι αυγου,
1 αυγο,
μισο κ.γ.αλατι
4-5 ποτηρια αλευρι!!!!
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε την μαγια και την ζαχαρη στο μπολ!
Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε με το συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο, ασπραδι-αυγο-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι χουφτα χουφτα και αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο ακομη και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε παρα πολυ οσο να γινει λεια!
Λαδωνουμε το μπολ βαζουμε την ζυμη μεσα την λαδωνουμε και την βαζουμε σε μεγαλη σακουλα!
Και την τοποθετουμε σε μερος ζεστο και σκεπασμενη με κουβερτα για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 9 κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις. σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια της ανοιγουμε ολες μικρα φυλλαρακια!
Βουτυρωνουμε τα 6!Και τα βαζουμε ανα 3 το ενα πανω στο αλλο!
Τα ανοιγουμε φυλλα!
Τα κοβουμε τριγωνα βαζουμε γεμιση στην ακρη η μερεντα η μαρμελαδα η σοκολατα τα κλεινουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 1 ωρα!
Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με λιγο κρυο νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν!
Εμενα μου πηρε 25 λεπτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!