Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Πατάτες φούρνου με μπιφτέκια !!!

Κατερινα Μαδικα

Πατάτες φούρνου με μπιφτέκια το φαγάκι μας σήμερα!!

Τα υλικά για τα μπιφτέκια !!
800 γρ. κιμά ανάμικτο , 2 αυγα μικρα,1 κρεμμύδι ,την ψίχα απο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, λίγο φρυγανιά, μαϊντανό ψιλοκομμένο,δυόσμο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι, κ αλάτι,ζυμωσα σκεπασα με μεμβράνη και άφησα 1 ωρα στη συντήρηση.

Στο ταψάκι σοταρισα ένα κρεμμύδι με ελαιόλαδο, τις πατάτες, σάλτσα ντομάτας, ένα κύβο κνορ, κόκκους πιπεριου, αλάτι, και τέλος τα μπιφτέκια με το νεράκι. Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 βαθμούς αντίσταση έως ότου μαγειρευτει, στο μισάωρο ανοίγω φούρνο και γυρνάω τα μπιφτέκια αν χρειαστεί σκεπάζω και με λαδόκολλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα από ντοματίνια σκέτο γλύκισμα !!!



Ένα ξεχωριστό πιάτο για μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα από ντοματίνια σκέτο γλύκισμα !!!

ΥΛΙΚΆ
ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
ΑΛΆΤΙ ..ΠΙΠΈΡΙ
ΠΆΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΟΝΗ
ΑΛΕΎΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΑΛΆΤΙ ..ΠΙΠΈΡΙ
ΞΗΡΌΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΣΡ ΦΈΤΕΣ ΌΧΙ ΠΟΛΎ ΛΕΠΤΕΣ..
ΤΙΣ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΜΕ ΛΊΓΟ ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΡΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΕΝΑ ΓΚΡΙΖΟ ΧΡΏΜΑ

ΤΙΣ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ..
ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΆΨΕΙ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180..ΒΑΘΜΟΎΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ..ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ..ΠΆΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΌΡΔΟ ΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ..
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΊ ΚΟΥΖΊΝΑΣ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΥΧΏΝ ΛΑΔΙΑ

ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΣΕ ΠΙΑΤΈΛΑ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΑ.

Η Συνταγή φωτόκ εκτέλεση είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκό ψυγείου !!!


Το γνωστό δροσερό εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που αγαπάμε ολοι !!!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε στη βάση μπισκότα τύπου πτι μπερ και από πάνω άπλωνουμε κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια*, όπως γράφει η συσκευασία.

Βαζουμε ξανά σκόρπια κομματάκια πτι μπερ και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια φτιαχνουμε το πάνω μέρος.
Ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, όχι στιγμής, και αντί για γάλα βαζουμε πορτοκαλάδα και ακολούθησα την εκτέλεση που γράφει η συσκευασία.

Μόλις έπηξε, το άφηνουμε να κρυώσει και μετά το ριχνουμε πάνω από την κρέμα. Στο ψυγείο και έτοιμο

(τα μπισκότα τα βαζουμε όπως είναι, δεν τα “βρεχουμε” με τίποτα.

Η διάσταση από τη διασπωμενη φόρμα μου είναι 28×18.

*Χρησιμοποίησουμε 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου)


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βούλα Πατραμάνη‎ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα τραγανή γευστική !!!


Η ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΗ,ΤΡΑΓΑΝΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ .... ΑΠΛΑ με ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: 

Βαζουμε στην λεκανιτσα 1 αυγο,2 ποτηρια γαλα φρεσκο(ποτηρι 250ml),1 k.γ αλατι και τα ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 3 ποτηρια(250ml το ποτηρι)αλευρι για πιτες και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!

Και συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα λιγο ακομη αλευρι να εχουμε μια ζυμη αφρατη!

Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη επανω και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια!

Λαδωνουμε πολυ καλα μια πιατελα και αρχιναμε βαζουμε το πρωτο φυλλο στην πιατελα το λαδωνουμε ολο καλα ,συνεχιζουμε βαζουμε πανω του το δευτερο φυλλο το λαδωνουμε καλα και συνεχιζουμε ολη την διαδικασια ετσι δηλαδη το ενα πανω στο αλλο!

.




Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!!!

Στην συνεχεια παιρνουμε το ενα φυλλο το βαζουμε στον παγκο και με το χερι το ανοιγουμε τραβωντας το απο τις ακρες ανοιγει πολυ ευκολα!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και και ρολαρουμε!

Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι!

Η ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλαρακια!

Τελος εχουμε ζεστανει 50 γρ βουτυρο,50 γρ ελαιολαδο,

50 γρ σπορελαιο και αφου εχει κρυωσει το ριχνουμε με κουταλι παντου πανω στην πιτα!

Ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Παγωτό snickers που θα σας τρελάνει!!!


 Σας έφτιαξα ένα εύκολο παγωτό snickers που θα σας τρελάνει!!!

  Υλικά
-150gr ζάχαρη
-200gr φυστίκι αράπικο αλατισμένο και ξεφλουδισμένο
-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
-500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
-σιρόπι καραμέλας
-σιρόπι σοκολάτας


Δείτε την νέα μου συνταγή εδώ https://youtu.be/vqMIkG_q2K8

Μιλφέιγ του λεπτού !!!

Πανεύκολα λαχταριστά μιλφέιγ του λεπτού !!!

Ενάμιση πακέτο σφολιατινια, 

1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφειγ , 

600γρ γάλα, 

και ένα κουτάκι σαντιγί ερμολ.

Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και ανακατεύουμε σαντιγί , χτυπάμε πολύ καλά. 

Στρώνουμε σε ένα δίσκο η τάπερ μία στρώση σφολιατινα βάζουμε κρέμα σκεπάζουμε με μία στρώση σφολιατινα και πάλι κρέμα από πάνω σκεπάζουμε με καπάκι τό τάπερ και βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι τέλεια !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Εύκολο μαλακό και αφράτο τυρόψωμο!!!


 Εύκολο μαλακό νόστιμο και αφράτο τυρόψωμο που πρέπει να φτιάξετε!!!

 Υλικά
-200gr γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
-170ml σπορέλαιο (1 κεσεδάκι)
-250gr αλεύρι γοχ (2 κούπες)
-3 αυγά μεσαία
-20gr baking powder (1 φάκελο)
-250gr τυρί φέτα
-λίγο αλάτι

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/ZSc1grRq4ro