Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Κεφτέδες κοκκινιστοί !!!



Κεφτέδες κοκκινιστοί  για σήμερα!!! 

Υλικά για τους Κεφτέδες:

700 γρ κιμά ανάμικτο,

1 αυγό,

3 κρεμμύδια ξερά,

2 σκελίδες σκόρδο,

αλατι-μαυροπιπερο-δυοσμο φρεσκο-μαιντανο-

ψωμι μπαγιάτικο τριμμένο την ψίχα,

2 κ.σ.ελαιολαδο!!! 

ΣΑΛΤΣΑ Υλικά:

3 κ.σ.αλευρι,

το λάδι από τους κεφτέδες που τηγανισαμε στραγγισμενο,

2 σκελίδες σκόρδο,

αλατι-μαυροπιπερο,κόκκινο πιπέρι,

500 γρ πολτό ντομάτας,

4 ποτήρια νερο.

Εκτέλεση για τους Κεφτέδες

Τα ζυμωνουμε όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα!

Στην συνέχεια βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί και τους τηγανίζουμε!

Τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί!

Εκτέλεση σάλτσας:

Σε ένα καθαρο τηγάνι στραγγίζουμε μέσα το λάδι που τηγανισαμε τους κεφτέδες!

Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου τριμμένες και τις αχνιζουμε!

Βάζουμε και το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε για 2 λεπτά!

Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα,το νερο-αλατι-μαυροπιπερο,κόκκινο πιπέρι!

Ανακατεύουμε με σύρμα! 

Ρίχνουμε μέσα και τους κεφτέδες και αφήνουμε στο χαμηλό να βράσουν να δέσει η σάλτσα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρολάκια με κιμά .. εύκολα και πολύ νόστιμα !!!


  Για σήμερα έφτιαξα εύκολα & πολύ νόστιμα ρολάκια με κιμά!!!


Υλικά:
- 6 χωριάτικα φύλλα (χωριάτικο φύλλο Κοζάνης (κιχί) της Alfa)

- 800γρ. κιμά
  (μοσχάρι, ανάμικτο ή κοτόπουλο)

- 1 κρεμμύδι μεγάλο

- 1 πιπεριά πράσινη

- 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

- 1 κ.γ. θυμάρι

- 1/2 ματσάκι μαϊντανό

- ελαιόλαδο

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/M9gVnmHSfog

Σοκολατόψωμο -Μερεντόψωμο με ίνες!!!!


 Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο Σοκολατόψωμο -Μερεντόψωμο με ίνες!!!!


Υλικά ζύμης για ταψί λίγο βαθύ αν έχετε 28 αρι
1 κούπα του νες (την κόκκινη) γάλα χλιαρό
30 γραμ.μαγια νωπή η 1 φακελάκι ξηρή
1/3 κούπας ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 αυγό + 1 κρόκο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3,5 με 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
100 γραμ.βουτυρο μαλακό
παγιετες σοκολάτας γάλακτος η τριμενη σοκολάτα η τρούφα η Μερέντα
Επικάλυψη
Αλείφουμε με ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά ζάχαρη
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς εστία πάνω κάτω περίπου 30' λεπτά στον φούρνο μου.
Αν χρειαστεί βάζουμε λαδόκολλα να μην μας αρπάξει από πάνω..
Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε  Κανελοψωμο  , απλά θα ανακατέψετε 150 με 200 γραμ.βουτυρο με καστανή ζάχαρη και μπολικη κανέλα...γίνεται θεϊκό.
Αν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε λιωμένη λευκή σοκολάτα του πάει τέλεια δοκιμάστε το


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- > https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=QZSa4SODnOg

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Σουβλάκια σπιτικά με τις ωραιότερες πίτες !!!


 

Πίτα με γύρο κοτόπουλο🤤 με σπιτικές υπέροχες αφράτες πίτες👌

Πίτα γύρο κοτόπουλο

Υλικά για τον γύρο κοτόπουλο:

1300γρ κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
Σκόρδο σκόνη
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τσίλι
Χυμό και ξύσμα απο ενα λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες.

Το βάζουμε σε μπώλ και προσθέτουμε ολα τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 30 λεπτά να ενωθουν τα αρώματα. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το 1/3 του γύρου χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για να πάρει ωραίο χρωμα και να μην βγάλει υγρα και βράσει. Μόλις ειναι έτοιμο, βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το 1/2 από την ποσότητα που εμεινε αφού προσθέσουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ιδια διαδικασία. Όταν τελειώσουμε το ζουμάκι που εχει σβηνουμε με το χυμό λεμόνι και περιχύνουμε τον γύρο. Ετοιμάζουμε τις πίτες και φτιαχνουμε τα τυλιχτά με οτι υλικά θέλουμε. Εγω έβαλα ντοματα, κρεμμυδι, τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές και πιπέρι καγιεν. Γίνεται φανταστικός!!
Στα μπαχαρικά δεν γράφω ποσότητες, θα τα προσαρμόσετε στα γούστα σας.

Για τις πίτες

Υλικά για 10-12 πίτες:

2 κγ ξερή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
500γρ αλεύρι σκληρό/δυνατό
2 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη μισή κούπα από το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.

Ρίχνουμε τη μαγιά και το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 10 μπάλες και με πλάστη ή με τα δαχτυλά φτιάχνουμε τις στρογγυλές πιτούλες.

Τις περνάμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρά 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λαδάκι στο τηγάνι, εγώ δεν βαζω.

Από τις πιο ωραίες πιτες που θα έχετε φτιάξει.
Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!!

Κοτόπιτα τραγανή όλο νοστιμιά !!!


Κοτόπιτα τραγανή όλο νοστιμιά και γεύση !!!

Εβρασα τρία φιλέτα κοτόπουλο.

Τα έκοψα έριξα μια κρέμα γάλακτος ,ένα κομμάτι κασέρι τριμμένο  ,αλατοπίπερο και πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες  τα ανακάτεψα.

Για το φύλλο

ένα κιλό αλεύρι ,

ένα φλυτζανακι ελαιόλαδο ,

μισό φλυτζανακι ξύδι

λίγο αλάτι και χλιαρό νεράκι ..

Ενα φύλλο κάτω σε λαδωμένο ταψί ,μετά γέμιση και ένα φύλλο πάνω ..έψησα στους 180💕💕

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου
 

Ραβανί με πολύ λίγα υλικά !!!!


 
ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ!! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κανονικό ραβανί!!!


 ΥΛΙΚΑ
3 Αυγά
1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
 3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι χονδρό
 1/2 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
 ξύσμα πορτοκαλιού και 1 βανίλια.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός, στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη ,χτυπάμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε .

Βάζουμε το μείγμα σε μικρο πυρέξ 33χ23 c.m και ψήνουμε στους 180 μέχρι να καρφώνουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό!!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 2 φλιτζάνια νερό, σε ένα μικρο κατσαρολακι με 1,1/2 κούπα ζάχαρη και σταγόνες από μισό λεμόνι, έβρασα 10 λεπτά!! σιρόπιασα το γλυκό με καυτό σιρόπι ενώ το ραβανί είχε κρυώσει αν θέλετε πασπαλίστε με ινδοκαρυδο!!

Συνταγή από κυρία Gogo Samiou Εκτέλεση φωτό από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πίτσα καταπληκτική σε γεύση με ωραίο ζυμαράκι !!!



Πίτσα καταπληκτική σε γεύση με ωραίο ζυμαράκι  !!!!!

1 φλ γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κ.σ λάδι
2 .5 φλ αλέυρι γ.ο.χ περιπου

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγιά και την ζαχαρη και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια( να κάνει φουσκάλες).

 Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνω μεχρι να εχω ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-2 ώρες!

Χωριζω την ζυμη σε τρια μπαλακια!

Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το βάζω σε λαδωμενο ταψακι το απλώνω με το χέρι να πάει παντού βάζω κάτω 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας και έβαλα γαλοπούλα πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν γκουντα και κασερι.

Ψήνω στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα!

Το ζυμαράκι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30 εκ η το μεγάλο του φούρνου!

Εψησα την μια και τις αλλες τις βάζω σε ταψάκι μιας χρήσεως μια μια τις τυλίγω με μεμβράνη και τις βάζω στην κατάψυξη.

Οταν θέλω βγάζω και ψήνω κατευθείαν οπως είναι σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170 βαθμούς!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ