Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες !!!

Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο, αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες στη γάστρα!!!

Υλικά


αρνακι 2 κιλα 

10 πατάτες 

λεμονι 2 ζουμερα 

σκορδο 5 σκελιδες ψιλοκομμενες

μουσταρδα 2 κ.σουπας

αλατι πιπερι ριγανη ελαιολαδο 

1 ποτήρι νερό


Καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες και τις ριχνουμε στην γαστρα. 

Ριχνουμε το αλατι,το πιπερι την ριγανη , με τα χερια τις ανακατευουμε  και τις ισομοιραζουμε στην γαστρα. 

Πλενουμε πολυ καλα το αρνακι το οποιο ειναι κομμενο σε μεριδες,του ριχνουμε αλατι,πιπερι ριγανη  τα τριβουμε στο δερμα του,και το τοποθετουμε και αυτο στην γαστρα.

Στο μουλτι η'σε ενα σεικερ ριχνουμε το λαδι,τη μουσταρδα,τον χυμο λεμονιων,το σκορδο τα χτυπαμε να γινουν σαν κρεμα,και  την περιχυνουμε σε ολο το φαγητο μας.

Ριχνουμε και το νερακι
Σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στην αρχη μεχρι να παρει βραση και στην συνεχεια χαμηλωνουμε στους 180 και αφηνουμε να ψηθει για 1 1/2 ωρα περιπου ριχνοντας  ματιες και λιγο πριν σβησουμε το φαγητο αφαιρουμε το καπακι να παρει το ξεροψημενο χρωμα του και ειναι ετοιμο!!

Εκτέλεση φωτόΑπό κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Μιλφέιγ Θεικό !!!!


Τέλειο Μιλφέιγ κανείς???? Πολύ εύκολο!!!

Χρειαζόμαστε Σφολιατινια,κρέμα,σαντιγί!!!!!!!

 Υλικά Κρέμας:

1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο σε κομματάκια,

2 κρόκους αυγών!

Εκτέλεση::

Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και διαλύουμε μέσα το κορν-αλευρι!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

 Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε τους κρόκους,την βανίλια και τέλος το βούτυρο!

Και ξεκινάμε:

Βάζουμε μια στρώση Σφολιατινια στο τάπερ η ταψί η και πυρέξ!

Ρίχνουμε την μισή κρέμα!

Βάζουμε πάνω στην κρέμα μια στρώση σφολιάτα!

Ξανά κρέμα και κλείνουμε με Σφολιατινια!

Χτυπάμε και μια ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 2 φακελάκια σκόνη γκαρνι όπως αναγράφει η συσκευασία!

Βάζουμε πάνω στο γλυκό!

Και τελειώνουμε διακόσμηση με τριμμένα Σφολιατινια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μπισκοτάκια Τροπικάνα τραγανά !!!

Μπισκοτάκια Τροπικάνα τραγανά πολύ μυρωδάτα θα ξετρελαθείτε από την γεύση των υλικών μοσχοβολούν !!!

.




Υλικά
 για περίπου 60 μπισκοτάκια

250 γρ.φυτινη με βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
180 γρ.ζαχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανιλετα
90 γρ.φυσικο χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές σούπας ινδική καρύδα
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπεικεν παουντερ
450 γρ.περιπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ η ότι αλεύρι εχετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=1kVuBezEFmI&feature=share
 

(Cookies) με κομματάκια σοκολάτας!!!!



(Cookies) με κομματάκια σοκολάτας!!!!!! Γευστικά,αφράτα,τραγανά!Σας τα συνιστώ!!!!!!!!! 

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικα_

110 γρ βούτυρο σε κομματάκια ,

100 γρ ζάχαρη,

1 αυγό,

1 βανίλια,

175 γρ αλεύρι ,

1 κ.γ.μπεικιν,

μια πρέζα αλάτι,

100 γρ νιφάδες σοκολάτας!!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά! 

Ρίχνουμε το αυγό και την βανίλια ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα κοσκινισμένα αλευρι-μπεικιν το αλάτι και τα ζυμωνουμε!

Και τέλος τις νιφάδες!

 Φτιάχνουμε μπαλιτσες 20 γρ και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ένα ρηχό ταψακι η δίσκο!

Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!

Στην συνέχεια τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις βάζουμε στην λαδόκολλα που έχουμε στο ταψί φούρνου σε απόσταση μεταξύ τους!

Τα ψήνουμε στους 180 προθ για 12 λεπτά!!!!

Εκτέλεση φωτό από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σταφιδόψωμα !!!


 Ανοίγουν τα Σχολεία ... Τι καλύτερο από ένα Πεντανόστιμο, Υγιεινό Σνακ να συνοδεύσει τα παιδιά σε όλα τα διαλείμματα!!!Αυτά τα σταφιδόψωμα  είναι μαλακά, αφράτα και πολύ εύκολα να φτιαχτούν!!!

Είναι ιδανικά για πρωινό, μεσημεριανό ή σαν σνακ, δεν είναι πολύ γλυκά και τα παιδιά τα λατρέψουν! Ακολουθήστε αυτήν τη συνταγή για να μάθετε πώς να τα φτιάχνετε, εξαιρετικά νόστιμα σπιτικά ψωμάκια σταφίδας. Όπως είπα δεν είναι πολύ γλυκά οπότε αν θέλετε μπορείτε λιγάκι να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Το Καϊναρι που χρησιμοποιώ στην συνταγή είναι ένα μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων που παράγετε στην Λέσβο από μυστική συνταγή. Χρησιμοποιείτε είτε ως αφέψημα (τσάι) είτε ως μείγμα για διάφορα γλυκά και μπαχαρικά.


ΣΥΝΤΑΓΗ
Κάνει 10 Σταφιδόψωμα
Συστατικά:
3 φλιτζάνια (375g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ κουταλάκια του γλυκού (8g) Στιγμιαία ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας (50g) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (180ml) Γάλα, χλιαρό
1 μεγάλο αυγό
1 δόση βανίλια σκόνη η υγρή
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ .γλυκού γαρίφαλο
3 κουταλιές της σούπας (45g) Βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (70g) σταφίδες
Καλύπτουμε με : 1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Ot7CHgEqfZ8

Εύκολο & νόστιμο σφουγγάτο με πατάτα!!!


  Εύκολο & νόστιμο σφουγγάτο με πατάτα!!!

Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες

- 5 αυγά μεσαία

- 100γρ. κεφαλοτύρι

- 1 κρεμμύδι μέτριο

- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

- 1/2 ματσάκι άνηθο

- αλάτι & πιπέρι

- λίγη φρυγανιά τριμμένη


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/hpFIY2R-4PY

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Τσακιστές ελιές και ο τρόπος που τις φτιάχνουμε !!!


Τσακιστές ελιές και ο τρόπος που τις φτιάχνουμε !!!❤️


Ελιές πράσινες κατά βούληση
χονδρό αλάτι για την άλμη
λεμονάκι για άρωμα
Ριγανιτσα!!


Έπλυνα και έσπασα τις ελιες με μια πετρουλα!! 

Τις έβαλα με μια μεγάλη λεκάνη και για δυο εβδομάδες άλλαζα το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρισουν!!
Τελος αφού δοκίμασα και ήταν ένταξή έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μέσα!! 

Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό, και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα..!!

Αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη !!

Τελος μέσα στο νερό διέλυσα χόνδρο αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω πάνω στην επιφάνεια του νερού !!

Οσο είναι ένα κέρμα το άνοιγμα του από πάνω να φαίνεται έξω από το νερό ..!!

Δείτε την φωτογραφία!!
Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού την έχω μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα βάζα και βάζω από δυο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω να σκεπάζει τις ελιές ..

Βράζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βάζα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ